Έρχεται η BMW M3 της Jaguar!

Η Jaguar ετοιμάζει τη νέα super hot έκδοση της μεσαίας XE, η οποία θα έρθει με 500 άλογα και με άκρως σπορ στήσιμο για να τεθεί αντιμέτωπη με τη BMW M3. Οι πληροφορίες προέρχονται από το βρετανικό τύπο, με το νέο γρήγορο μοντέλο να αναμένεται να το δούμε το 2018.

Η νέα δημιουργία του τμήματος επιδόσεων (Special Vehicle Operations) της Jaguar θα ονομαστεί «XE SVR» και θα είναι η πρώτη μεσαία Jaguar που θα προέρθει από αυτό το special τμήμα των βρετανών.

Διαβάστε ακόμα: Κόντρα Jaguar F-Type SVR 575 hp vs Porsche 911 Turbo 540 hp

Ο κινητήρας της αναμένεται να είναι ο 5λιτρος V8 με κομπρέσσορα της Jaguar, ο οποίος θα συνδυαστεί με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Από πλευράς ισχύος, όπως προείπαμε αναμένεται η δύναμη να αγγίξει τα 500 άλογα, ώστε μαζί με το ειδικά ρυθμισμένο κιβώτιο, αλλά και τη στάνταρ τετρακίνηση, να προσφέρει στην XE εκρηκτικές επιδόσεις.

Σχεδιαστικά, με βάση τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες των βρετανών, η νέα Jaguar XE SVR θα προσθέσει στο γνωστό αμάξωμα της μεσαίας «Jag» πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, τονισμένα «φτερά», ενώ θα υπάρχουν πιο μεγάλοι τροχοί με φρένα υψηλών επιδόσεων (προαιρετικά και carbon-κεραμικά).

Δείτε ακόμα: BMW M3 E30 με κινητήρα από M5 «αδειάζει» Jaguar F-Type R!

Στην ανάρτηση και το σασί οι μηχανικοί της Jaguar θα προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες βελτιώσεις και επεμβάσεις, που θα προσφέρουν κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ είναι σίγουρη και η παρουσία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού.

Περαιτέρω πληροφορίες για τη νέα «hot» Jaguar θα έχουμε μέσα στη χρονιά, όταν και αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το αυτοκίνητο που ετοιμάζει η βρετανική μάρκα.

Get it on Google Play Download on the App Store