Νέα Jaguar XF Sportbrake με περισσότερη πρακτικότητα (+video)

 

Η Jaguar παρουσιάζει την πρώτη στέισον βάγκον έκδοση της XF, με τη νέα XF Sportbrake να έρχεται για να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα σε σχέση με τη σεντάν έκδοση σε ό,τι αφορά στο πορτ-μπαγκάζ, το οποίο μεγαλώνει και σε χωρητικότητα.

Ειδικότερα, το πορτ-μπαγκάζ της νέας XF Sportbrake έχει χωρητικότητα 565 λίτρων (+25 λτ. σε σχέση με τη στέισον), ενώ η χωρητικότητα αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 1.700 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Επιπλέον αυτών, στάνταρ υπάρχει πίσω ηλεκτρική πόρτα, κοτσαδόρος που ελέγχεται ηλεκτρικά, αλλά και πίσω αερανάρτηση.

Σχεδιαστικά, η νέα XF Sportbrake βασίζεται φυσικά στη γνωστή μας XF 2ης γενιάς, τραβώντας προς τα πίσω την οροφή ώστε να δημιουργεί ο έξτρα χώρος αποσκευών. Το τελικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια και των νέων μακρόστενων φώτων, μας δίνει ένα πολύ μοντέρνο μεγάλο στέισον.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της νέας Jaguar XF Sportbrake ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη (1,6 τετραγωνικών μέτρων) πανοραμική γυάλινη οροφή, η δυνατότητα ανοίγματος της ηλεκτρικής πόρτας του πορτ-μπαγκάζ και μέσω ειδικών χειρονομιών, αλλά και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με 10 ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό..

Στις διαστάσεις της, η νέα XF Sportbrake έχει ελαφρώς μειωμένο μήκος 4.955 χλστ. σε σχέση με πριν (-6 χλστ.), όμως μακρύτερο κατά 51 χλστ. μεταξόνιο (2.960 χλστ.). Επίσης, λόγω της εκτενούς χρήσης αλουμινίου στην κατασκευή της, είναι 198 κιλά πιο ελαφριά (1.660 κιλά συνολικό βάρος).

Οι κινητήρες, έρχονται από τη σεντάν Jaguar XF και είναι μοτέρ 2,0 λίτρων diesel με 163, 180 και 240 ίππους, 3,0 λίτρων V6 diesel με 300 άλογα, 2,0 λτ. βενζίνης turbo με 250 ίππους, αλλά και 3λιτρος V6 βενζίνης με 380 άλογα. Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της κατανομής του βάρους, με τη Jaguar να ανακοινώνει μια αναλογία κοντά στο ιδανικό 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα.

Διαβάστε ακόμα: 

Ανανέωση για την Jaguar F-Type 

Ελπίδες για νέο Mitsubishi Evo αλλά… 

Audi A2, 18 χρόνια μετά

Get it on Google Play Download on the App Store