Η E-Pace είναι το πρώτο μικρομεσαίο SUV της Jaguar (+video)

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα Jaguar E-Pace, το μικρότερο SUV της βρετανικής μάρκας, το οποίο με μήκος 4.395 χλστ., έρχεται για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi Q3, η BMW X1 και η Mercedes GLA. Παράλληλα, με μεταξόνιο 2.681 χλστ. η E-Pace υπόσχεται να προσφέρει πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό της, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει μεγάλη χωρητικότητα 577 λίτρων.

Στο πεδίο της σχεδίασης, η Jaguar προσδίδει στο αμάξωμα της E-Pace πολλά κοινά με αυτό της F-Type ιδίως στο εμπρόσθιο τμήμα, επενδύοντας σε πολλές καμπύλες, δυναμικούς προφυλακτήρες, κουπέ σχεδίαση για το πίσω μέρος και χαρακτηριστικά μακρόστενα φώτα με full-LED προβολείς.

Στο εσωτερικό, η Jaguar προσφέρει στην E-Pace μια μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων πάνω στην κονσόλα, αλλά και προαιρετικά, έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με 12,3 ιντσών οθόνη. Ξεχωρίζει επίσης η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας με την α λα οff road χειρολαβή αριστερά του συνοδηγού.

Η Jaguar εφοδιάζει φυσικά την E-Pace με μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το σύστημα αυτόματης πέδησης, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης αυτοκινήτου στο «τυφλό σημείο» που συνδυάζεται με το σύστημα ειδοποίησης για ακούσια έξοδο από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά και αυτόματο παρκάρισμα.

Στους κινητήρες, υπάρχουν αποκλειστικά 2λιτρα turbo μοτέρ βενζίνης με 249 και 300 άλογα (ροπή: 365 και 400 Nm αντίστοιχα), αλλά και diesel με 150, 180 και 240 ίππους (ροπή: 380, 430 και 500 Nm). Τα κιβώτια είναι 6τάχυτο μηχανικό για τους 2 πρώτους diesel ή 9άρι αυτόματο (στάνταρ σε όλους τους άλλους κινητήρες).

Η E-Pace διαθέτει τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις της, εκτός από την αρχική diesel που έχει στάνταρ πίσω κίνηση. Η τετρακίνηση είναι νέα για τη Jaguar και μπορεί να στείλει ανάλογα με τις συνθήκες σχεδόν έως και το 100% της ροπής και στους πίσω τροχούς. Το σύστημα μπορεί να στείλει στη συνέχεια και όλη τη ροπή σε όποιον από τους δύο πίσω τροχούς απαιτείται, για ακόμη καλύτερη πρόσφυση.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Jaguar XF Sportbrake με περισσότερη πρακτικότητα (+video) 

Ανανέωση για την Jaguar F-Type 

Jaguar I-Pace: Ηλεκτρικό SUV 400 PS με αυτονομία 500 χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store