Νέα Jaguar XFR-S Sportbrake 550 PS για οικογενειάρχες με ψυχή!

Η νέα Jaguar XFR-S Sportbrake είναι το πρώτο στέισον βάγκον αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Βρετανικής φίρμας, το οποίο σίγουρα θα το ήθελαν πολλοί οικογενειάρχες, ενώ έρχεται αντιμέτωπο με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα Audi RS 6 Avant και Mercedes E 63 AMG Estate. Εξωτερικά, στον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα τονίζουν στοιχεία όπως είναι οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, ο εμπρός προφυλακτήρας με του μεγάλους αεραγωγούς, η μαύρη μάσκα, ο πίσω προφυλακτήρας με το διαχύτη και οι δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Κάτω από το εμπρός μακρύ και μυώδες καπό της νέας Jaguar XFR-S Sportbrake «βρυχάται» ένα 5.0 λίτρων V8 supercharged μηχανικό σύνολο απόδοσης 550 ίππων και 405 Nm ροπής συνδυασμένο με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 12,7 λτ/100 χλμ. και 297 γρ./χλμ.

Φυσικά οι μηχανικοί της Jaguar έκαναν πολλές αλλαγές και στο στήσιμο του αυτοκινήτου, όπως στην γεωμετρία της ανάρτησης, στην τοποθέτηση πιο σφιχτών ελατηρίων και αμορτισέρ, στην αλλαγή των αντιστρεπτικών δοκών, των ρουλεμάν κ.α., ενώ βελτιωμένα είναι και τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης. 

Get it on Google Play Download on the App Store