Νέα μεσαία Jaguar XE και… χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Η Jaguar αποκάλυψε πλήρως το νέο μεσαίο μοντέλο της XE σε μια υπέρλαμπρη εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο και περιλάμβανε θεατρική σκηνή και εκατοντάδες VIP καλεσμένους. Το πολύ σημαντικό αυτό μοντέλο για την Jaguar έρχεται αντιμέτωπο με το γερμανικό κατεστημένο που ακούει στα ονόματα «Audi A4, BMW Σειρά 3 και Mercedes C-Class» και έχει να επιδείξει ένα πολύ δυναμικό σε σχεδίαση 4θυρο τύπου κουπέ αμάξωμα.

Η διαστάσεων ΜxΠxΥ: 4.672×1.850×1.416 χλστ. και με μακρύ μεταξόνιο 2.835 χλστ. Jaguar XE, είναι κατασκευασμένη σε ποσοστό 75% από αλουμίνιο και ζυγίζει από 1.474 κιλά. Εξωτερικά μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την αμέσως μεγαλύτερη XF, σε σημείο που θα μπορούσε να ήταν μια ανανεωμένη XF, ενώ διαθέτει τον χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,26) από οποιαδήποτε άλλη Jaguar.

Στο εσωτερικό η Jaguar XE διαθέτει σπορτίφ σχεδίαση, θυμίζοντας κουπέ αυτοκίνητο και ακολουθεί μινιμάλ γραμμές χωρίς πολλά «φλύαρα» στοιχεία εντυπωσιασμού. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η πλατιά κεντρική κονσόλα με τη μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment και τα διάφορα επιμέρους χειριστήρια. Παράλληλα, η Βρετανική φίρμα αναφέρει ότι προσφέρει άνετους χώρους για τους επιβάτες όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες.

Χρήση αλουμινίου έχει γίνει και σε τμήματα της ανάρτησης, η οποία αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ το τιμόνι διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση.

Στον τομέα των κινητήρων, η νέα Jaguar XE τροφοδοτείται με το πρώτο μηχανικό σύνολο της σειράς «Ingenium», το οποίο περιλαμβάνει έναν 2.0 λτ. ντίζελ με ισχύ 163 ίππων, ροπή 380 Nm και εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ. Στην γκάμα της XE περιλαμβάνεται και 2.0 turbo άμεσου ψεκασμού βενζίνης με δύο διαφορετικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με ένα ελαφρύτερο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Στην κορυφή τοποθετείται η πιο σπορ έκδοση XE S με τον 3.0 λτ. V6 twin-supercharged κινητήρα απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ. και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ανέρχεται στα 8,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 194 γρ./χλμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει η Jaguar στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ όσον αφορά στην αγορά της Μ. Βρετανίας, η XE θα κοστίζει από 27.000£ (33.600€). 

Get it on Google Play Download on the App Store