Νέο Jeep Compass με κινητήρες από 1.400 κ.εκ.

Η Jeep παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το εντελώς νέο Compass, το οποίο συνδυάζει την πολυτέλεια, την τεχνολογία και μία πλειάδα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων υποστήριξης του οδηγού με τις αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες. Στη χώρα μας, το νέο Compass θα λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το νέο Compass, ξεχωρίζει αρχικά για τον ελκυστικό σχεδιασμό του με τα δυναμικά χαρακτηριστικά εξωτερικά, καθώς και για το μοντέρνο ντιζάιν στο εσωτερικό με την πολυτελή εικόνα. Την σύγχρονη εμφάνισή του στην καμπίνα ενισχύουν ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη LED διάστασης έως 7 ιντσών και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment UConnect με την οθόνη αφής των έως 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Δείτε ακόμα: Νέες εκδόσεις Jeep Renegade σε βενζίνη και diesel

Λίγο πιο χαμηλά και κοντά από τον οδηγό, βρίσκονται ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος τετρακίνησης, τα χειριστήρια του κλιματισμού, οι θύρες σύνδεσης και φόρτισης φορητών συσκευών και το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου.

Το νέο Jeep Compass θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited (η πληρέστερη όσον αφορά τον εξοπλισμό) και Trailhawk (η ικανότερη εκτός δρόμου έκδοση, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκ.). Το νέο Compass εξοπλίζεται με δύο συστήματα μόνιμης τετρακίνησης, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαθέσουν το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που την χρειάζεται. Και τα δύο, ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain που προσφέρει 5 διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Επιλέγοντας Auto, Snow, Sand, Mad ή Rock (η τελευταία μόνο στο Trailhawk) ο οδηγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε έδαφος και να κινηθεί με άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Για την κίνηση του νέου Compass υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.4 μέχρι και 2 λίτρα, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 9τάχυτο αυτόματο, τετρακίνηση ή κίνηση σε δύο τροχούς, προσφέρει 6 συνδυασμούς μηχανικών συνόλων ικανούς να καλύψουν κάθε ανάγκη μετακίνησης.

Δείτε ακόμα: Νέο Jeep Renegade Desert Hawk σε 100 μονάδες

Κινητήρες βενζίνης

1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 140 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

Κινητήρες πετρελαίου

1.6L MultiJet II με Stop&Start, 120 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0L MultiJet II με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0L MultiJet II με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

2.0L MultiJet II με Stop&Start 170 ίππων, 4WD/Low με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

Get it on Google Play Download on the App Store