Νέο Jeep Wrangler και με μοτέρ 2.0 λτ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Jeep αποκάλυψε πλήρως τη νέα γενιά του Wrangler στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Το αειθαλές αμερικάνικο μοντέλο μπήκε έτσι στην τέταρτη γενιά του, η οποία είναι πλέον γεμάτη τεχνολογία και όχι μόνο…

Δείτε ακόμη: Που έχει εργοστάσια κάθε εταιρεία σε Ευρώπη-Ρωσία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η εμφάνιση του νέου Jeep Wrangler όπως είναι φυσιολογικό για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν έχει να επιδείξει ρηξικέλευθες αλλαγές. Το αμάξωμα ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική, η οποία το καθιέρωσε στο πέρασμα των χρόνων.

Ουσιαστικά αποτελεί μία εξέλιξη του είδους, με τις λεπτομέρειες να το διαφοροποιούν από το παρελθόν. Πλέον υπάρχουν φώτα LED στα φτερά εμπρός, ενώ πίσω τα φώτα είναι εντελώς νέα. Οι αλλαγές αυτές περνάνε σε όλα τα αμαξώματα στα οποία θα διατίθεται το Jeep Wrangler (δίθυρο, τετράθυρο, κλειστό, με υφασμάτινη οροφή και με ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή).

Από την άλλη, το εσωτερικό του μοιάζει πιο σύγχρονο και ενημερωμένο τεχνολογικά, καθώς υπάρχει χρώμα στην καμπίνα, δυνατότητες εξατομίκευσης, ποιοτικότερα υλικά (σύμφωνα με την Jeep), αλλά και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων με αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας είναι παρόντα.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, το Jeep έχει νέα ανάρτηση, μειωμένο βάρος λόγω της χρήσης αλουμινίου σε αρκετά μέρη του αμαξώματος και η ακαμψία είναι βελτιωμένη, όπως διατείνεται η Jeep.

Αλλαγές υπάρχουν και κάτω από το καπό του νέου Jeep Wrangler, καθώς εκεί πλέον θα υπάρχει και δυνατότητα επιλογής 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 270 ίππους και έχει 400 Nm ροπής, ενώ διαθέτει και ήπιο υβριδικό σύστημα με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Το συγκεκριμένο μοτέρ θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε αντίθεση με την άλλη επιλογή, με τον κινητήρα 3.6 λτ. Pentastar V6 με τους 285 ίππους και τα 352 Nm ροπής που θα έχει και εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο. (εκτός από το 8άρι αυτόματο).

Διαβάστε επίσης: Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα σε 20 δευτερόλεπτα – Δείτε πώς να προστατευτείτε (+video)

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα γίνει το 2018 και θα ακολουθήσει και πετρελαιοκίνητη έκδοση με μοτέρ 3.0 λτ.

Get it on Google Play Download on the App Store