3 νέα μοντέλα από την Jeep

Στην Έκθεση Παρισιού 2012 η Jeep παρουσίασε 3 νέες εκδόσεις με ξεχωριστά χαρακτηριστικά των μοντέλων Grand Cherokee, Wragler και Compass. Από αυτά πιο «εξωτικό» είναι το Grand Cherokee SRT Limited Edition, το οποίο εξωτερικά διακρίνεται από το λευκό του χρώμα, τις μαύρες λεπτομέρειες (π.χ. μάσκα) και τις 20άρες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό κυριαρχούν το μαύρο σουέτ δερμάτινο σαλόνι, οι επενδύσεις από ανθρακόνημα και το ηχοσύστημα των 19 ηχείων και των 825 watt. Η κορυφαία έκδοση του Grand Cherokee κινείται από έναν V8 κινητήρα HEMI 6,4 λτ. με λειτουργία 4 κυλίνδρων σε χαμηλά φορτία, απόδοσης 468 ίππων και 624 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5άρι αυτόματο κιβώτιο. Το θηριώδες Jeep επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 257 χλμ./ώρα. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τις 5 επιλογές ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Το Wrangler στη νέα έκδοση Moab ξεχωρίζει εξωτερικά από το hardtop στο χρώμα του αμαξώματος, τα φιμέ παράθυρα, τη μαύρη ματ μάσκα και τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, ενώ εσωτερικά διακρίνεται το μαύρο δερμάτινο σαλόνι και οι γκρι μεταλλικές οι επενδύσεις. Την κίνησή του αναλαμβάνουν ο 2,8 λτ. diesel των 200 ίππων και 460 Nm ροπής και ο V6 των 3,6 λτ. με τους 284 ίππους και τα 347 Nm ροπής.

Τέλος, το Compass στη νέα πολυτελή έκδοση Overland φέρει δερμάτινο σαλόνι, υψηλής απόδοσης (368 Watt) ηχοσύστημα της Boston Acoustics, σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας UConnect με 40 GBσκληρό δίσκο και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Το Compass Overland τροφοδοτείται με έναν diesel κινητήρα 2,2 λίτρων, ισχύος 163 ίππων και 320 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store