Επτά μοναδικά πρωτότυπα Jeep με πάρα πολλές μετατροπές

Η Jeep ετοίμασε για το φετινό Moab Easter Jeep Safari επτά μοναδικά πρωτότυπα μοντέλα με τονισμένα εκτός δρόμου σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά, κάποια από τα οποία βασίζονται σε τωρινά μοντέλα, ενώ άλλα έχουν ρετρό αισθητική.

Ξεκινώντας από το Jeep Crew Chief 715 concept (το χακί 5θυρο) δημιουργήθηκε με βάση το Wrangler Unlimited και συνδυάζει στοιχεία από τα θρυλικά στρατιωτικά Jeep, με τεράστιους τροχούς διαμέτρου 40 ιντσών και ειδικά σχεδιασμένες αναρτήσεις Dana 60 για off roading. Την κίνησή του αναλαμβάνει το 3.6 λτ. Pentastar V6 μηχανικό σύνολο συνδυασμένο με 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ρετρό στιλ έχει και το κόκκινο Jeep Shortcut με βάση το Wrangler και το κοντό αμάξωμα. Εξωτερικά διαθέτει μοναδική μάσκα, καπό, προφυλακτήρες, τροποποιημένη εξάτμιση, 17 ιντσών ατσάλινες ζάντες και λάστιχα 35 ιντσών. Αλλαγές έχουν γίνει στις αναρτήσεις, ενώ και αυτό τροφοδοτείται με τον 3.6 λτ. Pentastar V6 κινητήρα.

Το Jeep Renegade Commander εξοπλίζεται με πολλά αξεσουάρ της Mopar, τόσο στο αμάξωμα όσο και στις αναρτήσεις. Την κίνησή του αναλαμβάνει το 2.4 λτ. Tigershark μηχανικό σύνολο συνδυασμένο με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το Jeep Active Drive Low.

Βασισμένο στο Renegade αλλά με καρότσα είναι το Jeep Comanche, το οποίο φέρει ακόμα πολλές τροποποιήσεις σε σχέση με το επιβατικό μοντέλο. Ο κινητήρας του είναι 2.0 λτ. ντίζελ με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το Jeep Active Drive Low και μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα είναι και το Jeep FC 150 (το πορτοκαλί φορτηγάκι) που παραπέμπει στο ομώνυμο μοντέλο που κατασκευάζονταν μεταξύ 1956 και 1965. Τροφοδοτείται με τον 4.0 λτ. PowerTech I-6 κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο 3 ταχυτήτων.

Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών πρωτότυπων μοντέλων είναι το Jeep Trailcat με το πράσινο χρώμα και την σκληροτράχηλη εμφάνιση. Εξοπλίζεται με τον 6.2 λτ. HEMI Hellcat V8 κινητήρα ισχύος 707 ίππων, συνδυασμένο με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Jeep Trailstorm βασίζεται στο Jeep Wrangler Unlimited και διαθέτει και αυτό με την σειρά του πολλές αλλαγές στο αμάξωμα και εσωτερικό, καθώς και τροποποιήσεις στις αναρτήσεις. Κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ο κινητήρας 3.6 λτ. Pentastar V6 με 5άρι αυτόματο κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store