Νέο Jeep Compass θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο

82
|

Το Νοέμβριο του 2016 αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το νέο SUV Jeep Compass. Προς το παρόν η Jeep δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιο στοιχείο για το νέο αυτό μοντέλο, ωστόσο μια πρώτη εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει το Compass μπορούμε να δούμε από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, που προέρχεται από το Βραζιλιάνικο περιοδικό Quatro Rodas. Να σημειώσουμε ότι το πρώτης γενιάς Jeep Compass λανσαρίστηκε το 2006 και ανανεώθηκε στις αρχές του 2013.

Το «Jeep 551» όπως είναι η κωδική του ονομασία ενδέχεται να παρουσιαστεί παράλληλα και ως νέο Jeep Patriot, το οποίο θα διαφέρει σχεδιαστικά από το Compass, όπως συνέβαινε και με τα πρώτης γενιάς μοντέλα. Αμφότερα θα βασίζονται στην πλατφόρμα του Jeep Renegade (προέρχεται από το Fiat 500X), αλλά θα είναι μεγαλύτερα και θα έχουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Από πλευράς κινητήρων αναμένεται να εφοδιάζεται με εκείνους του Jeep Cherokee, δηλαδή με το νέο ντίζελ των 2.2 λτ. με 185 ή 200 ίππους και τον 2.4 λτ. βενζίνης με τους 177 ίππους. Επίσης, δεν αποκλείονται και μικρότεροι κινητήρες σε χωρητικότητα και απόδοση.