Πλήρης αποκάλυψη του νέου Jeep Cherokee

To νέας γενιάς και αλλαγμένο από άκρη σε άκρη Jeep Cherokee αποκαλύπτεται πλήρως και μας δείχνει το εντελώς νέο παρουσιαστικό του, που στοχεύει στα SUV, αφήνοντας στο παρελθόν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του με το «τετραγωνισμένο» αμάξωμα. Σίγουρα η αλλαγή είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς τη νέα εικόνα του Cherokee, η οποία μάλιστα είναι αρκετά ιδιαίτερη και έχει ξενίσει τους φανατικούς οπαδούς του μοντέλου. Ωστόσο επειδή η σχεδίαση είναι κάτι το υποκειμενικό θα αφήσουμε τα σχόλια για εσάς και εμείς θα εξετάσουμε τα μηχανικά του μέρη και το τι «κρύβεται» κάτω από το στρογγυλεμένο του αμάξωμα.

Το δάπεδο που έχει χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξή του, όσο και αν δεν «φαίνεται» προέρχεται από το Dodge Dart, το οποίο με την σειρά του βασίζεται στην Alfa Romeo Giulietta. Έτσι λοιπόν το νέο Cherokee φέρει πλέον πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων έναντι του άκαμπτου άξονα του παλαιότερου μοντέλου για καλύτερη άνεση και σταθερότητα αλλά και αυτοφερόμενο αμάξωμα έναντι του πλαισίου τύπου σκάλας.  

Για την κίνηση του νέου Jeep Cherokee υπάρχει το 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 2.4 λίτρων ισχύος 180 ίππων 232 Nm ροπής και ο V6 των 3.2 λίτρων με απόδοση 271 ίππων και 324 Nm ροπής. Αμφότεροι οι κινητήρες εφοδιάζονται με για πρώτη φορά με νέο 9 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο. Όσον αφορά στη τετρακίνηση περιλαμβάνει συνολικά 4επιλογές μέσω του εικονιζόμενου περιστροφικού χειριστηρίου, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δοθεί αναλυτικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναμένονται από ώρα σε ώρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store