Σημαντικά αναβαθμισμένο το νέο Kia Soul

Την έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης επέλεξε η Kia για την πρεμιέρα του 2ης γενιάς Kia Soul, τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου. Φυσιογνωμικά θυμίζει το προγενέστερο αλλά είναι πλήρως διαφοροποιημένο και με περισσότερες καμπύλες, ενώ έχει υιοθετήσει στοιχεία από το πρωτότυπο Track’ster που είχε παρουσιαστεί το 2012 στην έκθεση του Σικάγο. Επιπλέον έχει μακρύτερο κατά 20 χιλιοστά μεταξόνιο (2.570 χλστ.), είναι πιο πλατύ κατά 15 χλστ. (1.800 χλστ.) και το ύψος του παρέμεινε στα 1.610 χλστ.

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό με την πιο μοντέρνα εμφάνιση, την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής, τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, τα στρογγυλά στοιχεία και τη μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Τις απαραίτητες ενισχύσεις έχει δεχθεί με την σειρά του και το πλαίσιο, το οποίο σε ποσοστό 66% είναι κατασκευασμένο από υπερ-υψηλής και υψηλής αντοχής ατσάλι, εξασφαλίζοντας καλύτερη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος. Βελτιωμένη είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης χωρίς να αλλάξει η «κλασική» δομή με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Νέας τεχνολογίας είναι ο αρχικός κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.6 GDI ισχύος 130 ίππων και 160 Nm ροπής, ενώ στη γκάμα υπάρχει και ο «αδιάφορος» για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα 2λιτρος των 164 ίππων και 205 Nm ροπής. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store