Νέο σπορ πισωκίνητο σεντάν Kia Stinger με έως 365 ίππους

Η Kia αποκάλυψε το νέο σπορ σεντάν με χαρακτηριστικά κουπέ μοντέλο της, το Stinger GT, έξι χρόνια μετά την παρουσίαση του GT Concept, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 2011. 

Εξωτερικά το νέο Stinger GT εντυπωσιάζει με τον άκρως δυναμικό του σχεδιασμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το μυώδες εμπρός άκρο με τον σπορ προφυλακτήρα, τη στενόμακρη μάσκα και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα. Το πλαϊνό του τμήμα είναι χυτό και με έντονη κλίση στο τελείωμά του. Ξεχωριστό στιλ έχει και το πίσω άκρο του με την αεροτομή στο τελείωμα, τα τριγωνικά φανάρια και το διαχύτη με τις τέσσερις στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό του Kia Stinger GT κυριαρχούν οι απαλές καμπύλες και οι επίπεδες επιφάνειες, ενώ η μινιμάλ αισθητική τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το νέο μεγάλο σπορ σεντάν Kia των 4,8 μ. μήκους βασίζεται στην πλατφόρμα του Genesis G80, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών μοντέλο (το ευρωπαϊκό θα κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο στη Γενεύη) εφοδιάζεται με δύο ισχυρούς κινητήρες. Στη βάση τοποθετείται ο 2.0 λτ. Turbo ισχύος 255 ίππων και 352 Nm ροπής βενζίνης. Πιο πάνω τοποθετείται ένας 3.3 λτ. twin-turbo V6 κινητήρας απόδοσης 365 ίππων και 510 Nm ροπής από τις 1.300 σ.α.λ., ο οποίος θα προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή σε όλους.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Kia Picanto

Όσο για την οδική του συμπεριφορά, το Stinger GT έχει κάτι από… BMW, καθώς για το «στήσιμό» του είναι υπεύθυνος ο Albert Biermann, πρώην επικεφαλής του τμήματος BMW M. Το σπορ σεντάν Kia διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς και ρυθμίσεις για το ESP.

Get it on Google Play Download on the App Store