Το νέο Stonic είναι το καινούργιο μικρό SUV της Kia

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου της μικρού SUV αποκάλυψε η Kia, το οποίο θα ονομαστεί «Stonic» και θα έχει μια αρκετά μοντέρνα και δυναμική παρουσία. Το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Αισθητικά, με βάση πάντα τα πρώτα επίσημα σκίτσα, βλέπουμε ότι το νέο Kia Stonic θα έχει μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση, με σχεδιαστικά στοιχεία που έχουμε δει και στο μεγαλύτερο Sportage. Το αμάξωμα είναι 5θυρο, με πολλές καμπύλες, μακρόστενα φώτα, αλλά και μαύρα πλαστικά προστατευτικά που του χαρίζουν μια πιο «περιπετειώδη» παρουσία.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του, προς το παρόν η Kia δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια εικόνα που να μας δίνει μια πρώτη «γεύση» για αυτό. Ωστόσο η εταιρεία τονίζει ότι στην καμπίνα του Stonic θα συνδυαστεί η προηγμένη τεχνολογία με την εργονομία, ενώ υπόσχεται και πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους.

Τεχνικά και μηχανικά, το νέο Stonic θα έχει πολλά κοινά με το νέο Kia Rio, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα είναι μόνο προσθιοκίνητο. Στους κινητήρες, παρότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση, αναμένονται ο 1.000άρης turbo βενζινοκινητήρας του Rioμε τα 120 άλογα, αλλά και ο 1.4 diesel των 90 ίππων.

Διαβάστε ακόμα: 

Πρώτες εικόνες από το νέο Kia Picanto 

Στην Ελλάδα το νέο Kia Soul (τιμές-εξοπλισμός) 

Από 13.290 ευρώ το Kia Cee’d

 

Get it on Google Play Download on the App Store