Επίσημο: Νέο μικρό SUV Kia Stonic και 1.0 turbo

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών του Stonic, η Kia ανακοίνωσε επίσημα όλα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο μικρό SUV μοντέλο της. Ομοιότητες με το επίσης νέο κόμπακτ SUV Hyundai Kona δεν υπάρχουν σε σχεδιαστικό τουλάχιστον επίπεδο, με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται πλήρως από αυτό και να διαθέτει τα δικά του αισθητικά γνωρίσματα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό.

Σχεδιασμένο στην Ευρώπη σε συνεργασία με το σχεδιαστικό κέντρο της Kia στην Κορέα, το Stonic διακρίνεται από το δυναμικό εμπρός άκρο του με την χαρακτηριστική μάρκα “tiger-nose”, τα έντονα νεύρα στο καπό, τα ανάγλυφα πλαϊνά, τη διχρωμία σε καθρέπτες και οροφή, τις ποδιές στους προφυλακτήρες και τα πλαστικά προστατευτικά γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ. Στην Ευρώπη, το Kia Stonic θα είναι διαθέσιμο σε 20 χρωματικούς συνδυασμούς, με πέντε επιλογές χρωμάτων για την οροφή.

Μοντέρνο σχεδιασμό έχει και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες. Ευχάριστη νότα αποτελούν τα διακοσμητικά στο χρώμα της οροφής (στο εικονιζόμενο αυτοκίνητο) και οι διχρωμίες στα καθίσματα και πόρτες. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Σύμφωνα με την Kia, το Stonic προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για όλους τους επιβάτες και χώρο αποσκευών 352 λίτρων.

Το Kia Stonic βασίζεται σε μια στιβαρή και ελαφριά πλατφόρμα, η οποία είναι κατασκευασμένη σε ποσοστό 51% από χάλυβα υψηλής αντοχής. Παράλληλα, εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι αυτά της αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης, ανίχνευσης οχημάτων στις νεκρές γωνίες, ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, κ.λπ.

Για την κίνηση του Kia Stonic θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων, όπως είναι τα turbo μοτέρ βενζίνης 1.0 T-GDI 120 PS, τα ατμοσφαιρικά 1.25 λτ. και 1.4 λτ., καθώς και ο 1.600άρης diesel σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

Η διάθεση του Kia Stonic στην Ευρώπη θα ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του 2017.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Ελλάδα το νέο Kia Soul (τιμές-εξοπλισμός)

Νέο Kia Stinger GT με επιδόσεις που σε κολλάνε στο κάθισμα

Hyundai Tucson Sport 1.6 λτ. Turbo με 204 ίππους

Get it on Google Play Download on the App Store