Πρεμιέρα για το νέο μικρομεσαίο Kia Forte Sedan

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS), η Kia αποκάλυψε το εντελώς νέο, τρίτης γενιάς μικρομεσαίο σεντάν μοντέλο της Forte, με πιο σπορτίφ σχεδιασμό και πολλές βελτιώσεις σε ανέσεις, κατανάλωση καυσίμου και τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Επιτρέπεται να «παίζεις» τα φώτα; Τι λέει ο ΚΟΚ;

Εξωτερικά, το νέο Forte ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του μεγαλύτερου Kia Stinger. Στο εμπρός μυώδες άκρο κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν η μάσκα tiger nose, τα έντονα νεύρα στο καμπύλο καπό, ο ευμεγέθης αεραγωγός χαμηλά και τα ξεχωριστά τοποθετημένα φλας από τα φωτιστικά σώματα. Το δυναμικό του προφίλ τονίζει η τοξοειδής οροφή με την έντονη κλίση προς τα πίσω και το υπερυψωμένο καπό του πορτ μπαγκάζ, ενώ τα παραλληλόγραμμα φώτα θυμίζουν αρκετά Audi.

Το μήκους 4.640 χλστ. αμάξωμα του νέου Forte υπόσχεται άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες και πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 428 λίτρων. Στο μοντέρνο εσωτερικό του με τις πολλές καμπύλες επιφάνειες το βλέμμα εστιάζει στην στάνταρ οθόνη των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Επιπλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης που αυξάνουν τα επίπεδα ασφαλείας, όπως είναι η Προειδοποίηση Σύγκρουσης, η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας, το Προσαρμοζόμενο Cruise Control, η Προειδοποίηση Σύγκρουσης στην Τυφλή Γωνία κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι ή σε πλυντήριο;

Για την κίνηση του νέου Forte υπάρχει διαθέσιμο ένα δεύτερης γενιάς 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο τεχνολογίας Κύκλου Άτκινσον και με ψυχρό σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων, που βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης. Η απόδοσή του φτάνει τους 147 ίππους και τα 179 Nm ροπής, με κατανάλωση στα 6,7 λτ./100 χλμ.

Βελτιώσεις έχει κάνει η Kia στην παθητική ασφάλεια του νέου Forte μέσω της ευρείας χρήσης ατσαλιού υπέρ υψηλής αντοχής σε κύρια σημεία του πλαισίου, ενώ η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 16%. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί η οδηγική αίσθηση και έχει μειωθεί η απόσταση φρεναρίσματος.

Δείτε ακόμη: Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με το κλειδί στη μίζα

Get it on Google Play Download on the App Store