Πρεμιέρα για το νέο, τρίτης γενιάς Kia Sorento στην Κορέα

Νέες πληροφορίες έδωσε η Kia για το τρίτης γενιάς Sorento,που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Κορέα, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει η πρεμιέρα του επί Ευρωπαϊκού εδάφους, στο Παρίσι. Το μεγάλο SUV απέκτησε ακόμα πιο επιβλητική και δυναμική σχεδίαση σε σχέση με το προγενέστερο Sorento (καμία σχέση με το γνωστό στην χώρα μας πρώτης γενιάς Sorento) και εκσυγχρονίστηκε σε όλους τους τομείς. Παράλληλα το μήκος του αμαξώματός του μεγάλωσε στα 4.780 χλστ. (+95 χλστ.), το ύψος μειώθηκε στα 1.685 χλστ. (-15 χλστ.), το πλάτος αυξήθηκε στα 1.890 χλστ. (+5 χλστ.) και το μεταξόνιο μεγάλωσε στα 2.780 χλστ. (+80 χλστ.).

Το εσωτερικό του νέου Kia Sorento σχεδιάστηκε από το κέντρο της φίρμας στη Φρανκφούρτη και διακρίνεται για τη μοντέρνα και μινιμάλ αισθητική του, ενώ έμφαση δόθηκε στην λειτουργικότητα και στην ποιότητα κατασκευής μέσω της χρήσης απαλών στην αφή υλικών. Επίσης, η Kia αναφέρει ότι η κεντρική κονσόλα με το τελευταίας γενιάς σύστημα HMI (human-machine interface) είναι εμπνευσμένη από Ελβετικά ρολόγια, ωστόσο εμείς δε διακρίνουμε κάποια ομοιότητα. Οι διαθέσιμοι χώροι που προσφέρει στο εσωτερικό του το νέο Sorento είναι πολύ μεγάλοι τόσο για τους επιβάτες αφού μπορεί να μεταφέρει έως 7 φιλοξενούμενους, όσο και για τις αποσκευές (605 λίτρα). 

Βελτιωμένοι είναι οι κινητήρες που εφοδιάζουν το νέο Sorento, όπως είναι ο άμεσου ψεκασμού βενζίνης 2.4 GDI και ο πιο ενδιαφέρον εμπορικά 2.2 λίτρων ντίζελ ισχύος 202 ίππων. Μεγάλη έμφαση έδωσε η Kia στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης, καθώς και στην σταθερότητα του μεγάλου αμαξώματος στις υψηλές ταχύτητες μέσω και της κατάλληλης ρύθμισης της -ανεξάρτητης σε όλους τους τροχούς- ανάρτησης. Για την τετρακίνηση δεν αναφέρεται κάποια λεπτομέρεια, όμως το Sorento που παρουσιάστηκε στην Κορέα διαθέτει επιλογή κλειδώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store