Νέο υβριδικό Kia Niro με downsized σύστημα κίνησης

Η Kia παρουσίασε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του σπορ και ευέλικτου Niro, ενός ολοκαίνουργιου υβριδικού οχήματος πολλαπλών χρήσεων (Hybrid Utility Vehicle) το οποίο προσθέτει μια νέα διάσταση στην παγκόσμια αγορά compact SUV. Σε σχέση με το πρωτότυπο Niro που είχε παρουσιάσει η Kia τον Αύγουστο του 2013, το αυτοκίνητο παραγωγής φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει κάποιες βασικές σχεδιαστικές γραμμές στο εμπρός άκρο.

Το Niro αναπτύχθηκε στα κέντρα σχεδίασης της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και  στη Namyang της Κορέας και συνδυάζει την πρακτικότητα και την αισθητική ενός compact SUV, με ένα κομψό και αεροδυναμικό αμάξωμα με διακριτικά ανάγλυφες επιφάνειες. Το όχημα διαθέτει απαλές, κομψές αναλογίες, ενώ η αθλητική του εμφάνιση τονίζεται ιδιαίτερα στο πίσω μέρος από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα LED. Η λεπτή γραμμή και τα πίσω παράθυρα προσδίδουν στην κομψότητά του ενώ οι μεγάλοι θόλοι των τροχών του χαρίζουν ακόμα πιο μυώδες χαρακτήρα.

To Niro έχει σχεδιαστεί ως ένα αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο και είναι το πρώτο της εταιρίας που θα βασίζεται στη νέα οικολογική πλατφόρμα της εταιρίαςειδικά κατασκευασμένη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το Niro θα επιτύχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρύπων, κάτω από 90 γρ./χλμ. CO2, χάρη στο νέο downsized σύστημα κίνησης βενζίνης-ηλεκτρικό-υβριδικό.

Το νέο Kia Niro HUV θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Chicago Auto Show τον Φεβρουάριο.

Get it on Google Play Download on the App Store