Lamborghini Diablo VT Roadster του 1996 είναι ΦΟΒΕΡΗ!

Μία από τις ομορφότερες Lamborghini όλων των εποχών, ήταν και παραμένει η «διαβολική» Diablo, το μοντέλο που αντικατέστησε την θρυλική Countach και τη διαδέχτηκε η Murcielago. Το χαρακτηριστικό σφηνοειδές αμάξωμά της με το πολύ κοντό εμπρός μέρος και το μακρύ πίσω, διέθετε στην έκδοση Roadster ηλεκτρικά συρόμενη οροφή targa.

Η Ρώσικη εταιρεία βελτιώσεων Top Car παρουσιάζει μία από τις λίγες Lamborghini Diablo VT Roadster που κατασκευάστηκαν, η οποία αν και μετρά 20 χρόνια δείχνει πραγματικά σαν καινούργια. Το ανθρακί αμάξωμά της λάμπει, ενώ το ντυμένο σε κάθε επιφάνεια εσωτερικό με λευκό δέρμα και διακοσμητικά από ανθρακόνημα είναι εκπληκτικό.

Όσο για τις επιδόσεις του μοντέλου, εντυπωσιάζουν ύστερα από δύο δεκαετίες. Το V12 μηχανικό σύνολο των 5.7 λτ. αποδίδει 530 ίππους και 605 Nm ροπής, οι επιταχύνουν το αμάξωμα των 1.625 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 335 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς  μέσω 5τάχυτου κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού.

Get it on Google Play Download on the App Store