Η Lamborghini έκανε καινούργια μια Miura του 1971

Από τα πιο σπάνια κλασικά σπορ αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο και το πιθανότερο είναι να μη δει κάποιος ποτέ στην ζωή του, είναι η Lamborghini Miura, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 764 αντίτυπα, μεταξύ 1966 και 1973.

Ένα από αυτά τα μοντέλα και μάλιστα προπαραγωγής που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1971, ήταν η Miura Super Veloce με αριθμό πλαισίου #4846. Η συγκεκριμένη διέθετε στοιχεία από την προηγούμενη Miura S, ενώ εξοπλιζόταν με νέα χαρακτηριστικά που θα εφοδίαζαν τις SV.

Η Lamborghini και συγκεκριμένα το PoloStorico που αποτελεί το τμήμα αναπαλαίωσης της ιταλικής μάρκας και ειδικεύεται στην αναπαλαίωση των ιστορικών μοντέλων της Lamborghini, πήρε την πρωτότυπη αυτή Miura και την έκανε σαν καινούργια. Κάθε τμήμα της Miura ανακατασκευάστηκε, τόσο στο αμάξωμα όσο στον κινητήρα και στο εσωτερικό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό στην εκδήλωση Amelia Island concours από τις 10 έως 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό των 50 ετών του εικονικού αυτού μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store