Lada Raven: Το ρώσικο supercar που θα τα βάλει με Ferrari

To Lada Raven είναι το εικονογραφημένο όνειρο για ένα supercar από τη Lada, του Ρώσου σχεδιαστή Ντιμίτρι Λαζάρεφ ο οποίος κυνηγά την κατασκευή του, καθώς ψάχνει εταιρεία για να το οδηγήσει στην παραγωγή.

Προφανώς και ο πρώτος κατασκευαστής που προσέγγισε ο Ντιμίτρι ήταν η ίδια η Lada, της οποίας τα σήματα φέρει το σχέδιό του. Η ρώσικη μάρκα όμως δεν έδειξε ενδιαφέρον, καθώς έκρινε πως δεν έχει καμία θέση ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα της. Μάλιστα ανακοίνωσε πως θέλει να παραμείνει πιστή στις αρχές της κατασκευάζοντας αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, οικονομικά και αξιόπιστα.  

Δείτε επίσης: Νέες εκδόσεις για το Lada Niva

Έτσι, ο σχεδιαστής στράφηκε αλλού προκειμένου να βρει στέγη για το όνειρό του. Οι πληροφορίες μας λοιπόν λένε πως το Raven θα κατασκευαστεί τελικά σε 100 μονάδες από την εταιρεία κατασκευής Vector και θα αποτελέσει το πρώτο ρώσικο supercar.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το πρότζεκτ ανακοίνωσε πως «αυτή τη στιγμή μια ομάδα μηχανικών δουλεύουν προκειμένου να δώσουν σάρκα και οστά στο σχέδιο του Ντιμίτρι. Η παραγωγή θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και το μοντέλο θα ονομάζεται Vector Raven».

Διαβάστε ακόμη: Lada Vesta με 122 ίππους και 8.980 ευρώ

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τελικά η Vector θα κάνει πραγαμτικότητα το Raven ή αν αυτό θα παραμείνει ένα ψηφιακό σχέδιο.

Get it on Google Play Download on the App Store