Η επιστροφή του Lada!

Η Lada ετοιμάζει τον διάδοχο του θρυλικού 2101, του γνωστού σε όλου μας «Lada» και ήδη,ο Ρώσος σχεδιαστής Hodyrev Sergei Pavlovich δημιούργησε το πρωτότυπο Concept 01, για να μας δείξει το πως φαντάζεται την μεγάλη επιστροφή ενός μοντέλου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη ρωσική (και όχι μόνο) αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε ο πατέρας του Lada Niva

Σύμφωνα με τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο σχεδιαστής προσδίδει στο Concept 01 ένα 4πορτο αμάξωμα με σχετικά compactδιαστάσεις και εμπρόσθιο τμήμα που παραπέμπει στο θρυλικό Lada, λόγω της σχεδίασης της γρίλιας μάσκας και των φώτων. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα παραπέμπουν και αυτά στο Lada 2101 που γνωρίζαμε.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και πολλά στοιχεία που κάνουν το νέο μοντέλο να δείχνει πολύ πιο σύγχρονο, όπως είναι οι LED προβολείς, το έντονο πλαϊνό οριζόντιο νεύρο, αλλά και τα μικρά σε μέγεθος πλαϊνά παράθυρα που χαμηλώνουν το ύψος της οροφής και βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Αγωνιστικό Lada 2105 VFTS σε τιμή που σοκάρει!

Εκτός τώρα από τη σχεδίαση, πληροφορίες από τη Ρωσία κάνουν λόγο ότι είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο της Lada να παρουσιαστεί επίσημα ακόμη και μέχρι τα τέλη του 2017, έχοντας μοτέρ που θα προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση. Το εάν θα μοιάζει ή όχι στα σχέδια, θα το δούμε σύντομα…

Get it on Google Play Download on the App Store