40 χρόνια Lada Niva με επετειακό μοντέλο (+video)

Πριν από 40 χρόνια, στις 5 Απριλίου 1977, το πρώτο VAZ-2121 Niva κύλισε από τη γραμμή παραγωγής, γράφοντας μια μεγάλη ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης και έχοντας διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 2,5 εκατομμύρια Lada 4×4, από τα οποία πάνω από 530.000 οχήματα έχουν εξαχθεί σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το Lada Vesta στη Γερμανία;

Για τον εορτασμό των 40 χρόνων του μοντέλου, η Lada δημιούργησε την επετειακή έκδοση 40 Anniversary, η οποία θα κατασκευαστεί σε 1977 αριθμημένα αντίτυπα. Το επετειακό Lada 4×4 διακρίνεται από τα λογότυπα 40 Anniversary που υπάρχουν στα εμπρός φτερά, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, στο εσωτερικό των μαρσπιέ, στο ταμπλό, στα πατάκια και στα δερμάτινα καθίσματα. Επίσης εξοπλίζεται με δερμάτινο τιμόνι με μπεζ ραφές, καθώς και με νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου.

Δυστυχώς, ο πρώην αρχιμηχανικός και σχεδιαστής της Lada, ο κ. Petr Mikhailovich Prusov, ο οποίος ήταν και ο πατέρας του Lada Niva, δεν πρόλαβε να γιορτάσει την 40ή επέτειο, αφού πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα μοιάζει το νέο Lada Niva

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βίντεο με τα 40 χρόνια του Lada Niva:

Get it on Google Play Download on the App Store