Πρεμιέρα για το νέο Lada Vesta και έναρξη παραγωγής (+video)

Η Lada παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο σεντάν μοντέλο της Vesta, το οποίο αποτελεί το πιο σύγχρονο προϊόν που έχει κατασκευάσει ποτέ. Παράλληλα ξεκίνησε και η παραγωγή του στο εργοστάσιο Izhevsk της Lada, ενώ οι πωλήσεις του θα αρχίσουν το Νοέμβριο. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα Lada B/C που εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της Avtovaz σε συνεργασία με την κοινοπραξία Renault-Nissan, δημιουργήθηκε σε διάστημα 12 μηνών.

Εξωτερικά, το μήκους 4.410 χλστ., πλάτους 1.764 χλστ., ύψους 1.497 χλστ. και με μεταξόνιο 2.635 χλστ. αμάξωμά του παρουσιάζει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία και υιοθετεί την αισθητική του πρωτότυπου Lada Vesta. Σύγχρονη εικόνα διαθέτει και το εσωτερικό του με τους άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (480 λτ.). Για πρώτη φορά στην ιστορία της Lada, το Vesta εφοδιάζεται με ESC, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, τιμόνι πολλαπλών ρυθμίσεων, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων, ντουλαπάκι συνοδηγού με ψύξη και αυτόματο κλείδωμα των θυρών εν κινήσει. Επιπλέον, στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται αερόσακοι οδηγού – συνοδηγού και πλευρικοί.

Αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας της Avtovaz των 1.6 λτ. απόδοσης 106 ίππων, συνδυασμένος με μηχανικό κιβώτιο της Renault. Επιδόσεις και καταναλώσεις δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο είναι ειδικά σχεδιασμένος για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ρωσίας και εγγυάται αξιόπιστη εκκίνηση σε πολικές θερμοκρασίες των -30 βαθμών Κελσίου.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από την παραγωγή του νέου Lada Vesta:

Get it on Google Play Download on the App Store