Τα νέα Lada XRAY και Vesta με Euro 6 κινητήρες για την Ευρώπη

Με μια λιτή ανακοίνωση η Lada τονίζει ότι πολύ σύντομα τα δύο νέα της μοντέλα, το Vesta και το XRAY, θα λάβουν μια βελτιωμένη εκδοχή των κινητήρων τους, που θα πληροί τα πρότυπα ρύπων Euro 6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Lada, με τη βοήθεια της Renault, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια περίοδο προϊοντικής ανάκαμψης, με το νέο μικρό σεντάν Vesta που έχει μπει ήδη στην παραγωγή και το crossover XRAY που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του στις 15 Δεκεμβρίου, να αποτελούν τα πρώτα απτά δείγματα της νέας εποχής της εταιρείας. Και πλέον, η ρώσικη φίρμα με χθεσινή της ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι πολύ σύντομα τα δύο νέα της αυτά μοντέλα θα πληρούν τις εκπομπές ρύπων Euro 6, ώστε να μπορούν να εξαχθούν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά η Lada προαναγγέλλει την επιστροφή της στις Ευρωπαϊκές αγορές με το Vesta και το XRAY. Η ρώσικη εταιρεία ανακοινώνει μάλιστα τις μηχανικές αλλαγές στους κινητήρες των δύο μοντέλων (update στο λογισμό, βελτιωμένη εισαγωγή αέρα, νέα εξαγωγή καυσαερίων κ.λπ.) και τα πάνω από 200 τεστ πιστοποίησης για ρύπους, θόρυβο και ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα που έχει πραγματοποιήσει, ώστε οι κινητήρες αυτοί να είναι σύμφωνοι με το πρότυπο Euro 6.

Προς το παρόν, η Lada δεν ανακοινώνει το πότε θα ξεκινήσει η διάθεση των δύο μοντέλων στην Ευρώπη, ωστόσο πλέον με τους Euro 6 κινητήρες κάτω από το καπό τους, τα νέα Lada Vesta και XRAY είναι δεδομένο ότι μέσα στο 2016 θα διατεθούν και σε κάποιες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store