Νέο σήμα της Lada τοποθετείται στα μοντέλα Vesta και XRAY

Η Ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, η οποία κατασκευάζει τα Lada, παρουσίασε το νέο, πιο μοντέρνο λογότυπο της μάρκας στο γενικότερο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Lada, που ξεκίνησε με τo νέο μικρομεσαίο σεντάν Vesta και το μικρό crossover XRAY. Το νέο πιο ανάγλυφο λογότυπο απεικονίζει και πάλι στο ιστιοφόρο καράβι που πλέει στον ποταμό Βόλγα, ο οποίος να σημειώσουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, με μήκος 3.692 χιλιόμετρα.

Η Lada έκανε την εμφάνισή της το 1966, όταν λανσάρισε το -βασισμένο στο Fiat 124- μοντέλο 2101. Από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Lada παραμένει το σκληροτράχηλο Niva, το οποίο παράγεται από το 1977 και πρόσφατα λανσαρίστηκε στην πιο σύγχρονη έκδοση Niva Urban.

Όσο για την ονομασία της Lada προέρχεται από την ονομασία του πολεμικού πλοίου Lad’Ya που απεικονίζεται στο σήμα της μάρκας. Ωστόσο, άλλες αναφορές λένε ότι προέρχεται από το Σλάβικο γυναικείο όνομα Lada, το οποίο αποτελεί συντομογραφία του Ladislava ή Wladyslawa και σύμφωνα με την σλαβική μυθολογία συμβόλιζε την θεά της ομορφιάς, αγάπης και συντροφικότητας.

Get it on Google Play Download on the App Store