Νέα Lamborghini Centenario Roadster με 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα!

Τον περασμένο Μάρτιο  στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Lamborghini είχε τραβήξει τα βλέμματα με την παρουσίαση της Lamborghini Centenario, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή Ferruccio Lamborghini και τώρα πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια και της “ανοιχτής” Centenario Roadster. 

Το άκρως εντυπωσιακό σχεδιαστικά αμάξωμα του ιταλικού supercar με τις έντονες ακμές, το “θυμωμένο” εμπρός άκρο, τους μεγάλους αεραγωγούς, το σφηνοειδές προφίλ, τα ανάγλυφα σχήματα κ.ο.κ., είναι πλήρως κατασκευασμένο από ανθρακόνημα (πλαίσιο και πάνελ αμαξώματος).

Συνολικά μόλις 20 Centenario Roadster θα κατασκευαστούν (όπως και coupe), οι οποίες βεβαίως έχουν ήδη βρει πολύ ευκατάστατους αγοραστές, αφού η τιμή της κάθε μίας ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Η συλλεκτική αυτό “Lambo” εφοδιάζεται με V12 κινητήρα 6.5 λτ. απόδοσης 770 ίππων και 690 Nm ροπής, ο οποίος σε συνδυασμό με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση επιταχύνει ακαριαία το βάρους 1.570 κιλών αμάξωμα. Συγκεκριμένα, η Centenario Roadster επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δλ., από 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και από 0-300 χλμ./ώρα σε 23,5 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store