Πισωκινήτη, ανοιχτή Lamborghini Huracan 580 ίππων

Την έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες διάλεξε η Lamborghini προκειμένου να μας παρουσιάσει το νέο της καμάρι, το οποίο αποποιείται την κωδικοποιημένη ονομασία (LP580-2) για κάτι πιο… περιγραφικό όπως το Huracan RWD Spyder.

Η Lamborghini Huracan RWD Spyder είναι αυτό που μέχρι πρότινος θα ξέραμε ως LP580-2 αλλά τελικά η ιταλική μάρκα (που ανήκει στον όμιλο VW φυσικά), επέλεξε άλλο δρόμο πλέον για την ονομασία της, η οποία περιγράφει και το ποιόν του μοντέλου της.

Η ανοικτή έκδοση της Huracan δεν θα μπορούσε να απέχει και πολύ σχεδιαστικά από την Coupe εκδοχή της, παρόλα αυτά έχει να επιδείξει κάποιες αλλαγές. Οι προφυλακτήρες είναι διαφοροποιημένη τόσο εμπρός όσο και πίσω, το κάλυμμα του μοτέρ είναι νέο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το κάλυμμα των αεραγωγών. Αλλαγές που σύμφωνα με το σχεδιαστικό τμήμα της μάρκας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εμφάνιση αλλά και με την αεροδυναμική, καθώς μπορούν να παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη.

Δείτε επίσης: Alfa Romeo Stelvio. Το πρώτο SUV της Alfa

Η πισωκίνητη και ανοικτή Huracan έχει κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμά της τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V10 των 5.2 λτ. ο οποίος αποδίδει 580 ίππους και 540 Nm ροπής, που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το αμάξωμα της είναι πιο βαρύ κατά 119 κιλά από την κουπέ Huracan, καθώς παρά τη μείωση 33 κιλών λόγω της αφαίρεσης της τετρακίνησης, υπάρχουν επιπλέον ενισχύσεις αλλά και ο μηχανισμός της κουκούλας (ανοιγοκλείνει σε 17 δλ. μέχρι και την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα), που αυξάνουν το συνολικό βάρος στα 1.509 κιλά.

Όσον αφορά την οδική της συμπεριφορά, η Lamborghini  έχει κάνει ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ ισχυρίζεται πως τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου είναι βελτιωμένα. Τέλος, έχει εξελιχθεί από κοινού με την Pirelli νέο σετ ελαστικών, ειδικά για το αυτοκίνητο και τις ανάγκες του.

Διαβάστε ακόμη: BMW Z4 με μούρη Giulia

Στον τομέα των επιδόσεων, η Huracan RWD Spyder χρειάζεται 3,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Το ιταλικό supercar που φιγουράρει αυτό το διάστημα στο περίπτερο της μάρκας στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, θα το δούμε στους δρόμους αρχές του 2017, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεσή του. 

Get it on Google Play Download on the App Store