Η νέα Lamborghini Huracan προκαλεί τυφώνα!

Λίγες ώρες μετά τις διαρροές φωτογραφιών, η νέα Lamborghini Huracan κάνει και την πρώτη της επίσημη εμφάνιση με τεχνικά στοιχεία, νέες εικόνες και τεχνικές πληροφορίες. Ο «τυφώνας» της Lamborghini με τα εξαγωνικά γεωμετρικά σχήματα τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 1.422 κιλά.

Την τροφοδοσία της νέας Lamborghini Huracan αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 5.2 λίτρων με απόδοση 610 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 560 Nm στις 6.500 σ.α.λ., συνδυασμένος με 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το supercar στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, στα 0-200 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα. Πληροφοριακά η Lamborghini ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 12,5 λτ./100 χλμ. έναντι 13,7 λτ./100 χλμ. της Gallardo που αντικαθιστά.

Επιπλέον, στο τιμόνι της Huracan υπάρχει χειριστήριο με τρεις επιλογές οδήγησης, τις Strada, Sport και Corsa, ενώ για την πέδηση φροντίζουν τα στάνταρ κεραμικά δισκόφρενα. Η επίσημη πρεμιέρα της Huracan θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2014. 

Get it on Google Play Download on the App Store