Νέο Range Rover Sport με έως 575 άλογα και χωρίς ρύπους

Η Land Rover παρουσιάζει το Range Rover Sport με αναβαθμίσεις, ακόμα πιο ισχυρό το κορυφαίο μοντέλο SVR και νέο plug-in hybrid (PHEV) μοντέλο P400e.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Range Rover Sport ξεχωρίζει από το νέο εμπρός προφυλακτήρα, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα Matrix Pixel LED φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό υπάρχει νέο σύστημα πολυμέσων Touch Pro Duo, το οποίο είναι το πιο εξελιγμένο από ποτέ που έχουν δημιουργήσει στην Jaguar Land Rover. Δύο μεγάλες οθόνης αφής 10 ιντσών η κάθε μία υπάρχουν στη μινιμάλ αισθητικής κεντρική κονσόλα, για διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: Κόντρα με πέντε Nissan GT-R είχε άδοξο τέλος για κάποιον… (+video)

Το νέο PHEV Range Rover Sport P400e εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης ισχύος 300 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 115 ίππων. Το υβριδικό αυτό σύνολο με συνδυαστική ισχύ 404 ίππων και 640 Nm ροπής επιταχύνει το μεγάλο SUVαπό τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Το ισχυρό και «καθαρό» Range Rover Sport P400e εκπέμπει 64 γρ./χλμ. CO2 και μπορεί να κινηθεί με μόνο την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 51 χιλιομέτρων.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα κίνησης, το Parallel Hybrid mode όπου συνδυάζονται οι δύο κινητήρες, η το αμιγώς ηλεκτρικό EV. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,1 kWh, η οποία φορτίζει σε 2 ώρες και 45 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή ή σε 7 ώρες και 30 λεπτά μέσω οικιακής πριζας.

Όσο για το πιο σπορ στη γκάμα Range Rover Sport SVR, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5.0 λτ. αποδίδει 575 ίππους (από 550 ίππους) και προσφέρει επιτάχυνση από τα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι κάνεις όπισθεν σε μια Lamborghini Diablo (+video)

Δείτε το Range Rover Sport P400e και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store