Ανανεωμένο Land Rover Evoque με 9τάχυτο κιβώτιο

Με αλλαγές και βελτιώσεις παρουσιάζεται το Land Rover Evoque, μεταξύ των οποίων πιο σημαντική είναι η προσθήκη του νέου 9 ταχυτήτων αυτόματου κιβωτίου. Το εξελιγμένο από την ZF 9άρι κιβώτιο είναι το πρώτο παγκοσμίως που τοποθετείται σε αυτοκίνητο παραγωγής και συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2, αλλά και στη βελτίωση των επιδόσεων με τους κινητήρες που συνδυάζεται. Αυτοί είναι οι 2.2 λίτρων ντίζελ με απόδοση 150 και 190 ίππων και ο βενζίνης των 2.0 λίτρων με 240 ίππους. Με το 9 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 κατά 11,4% και 9,5% αντίστοιχα (από 4,9 λτ./100 χλμ. και 129 γρ./χλμ.).

Νέο στοιχείο στο αναβαθμισμένο Range Rover Evoque αποτελεί και το προαιρετικό αυτόματο σύστημα τετρακίνησης Active Driveline, που επιτρέπει την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς σε ταχύτητες πάνω από 35 χλμ./ώρα για περισσότερη οικονομία καυσίμου, ενώ σε μόλις 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου η κίνηση μεταδίδεται και στους πίσω τροχούς, ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης. Το Active Driveline περιλαμβάνει και ηλεκτρονικό διαφορικό ροπής για τους πίσω τροχούς για περεταίρω βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης.

Ακόμα, το ανανεωμένο Evoque εφοδιάζεται με συστήματα αναγνώρισης των οδικών πινακίδων σήμανσης, προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και υποβοήθησης στάθμευσης, ενώ φέρει ακόμα νέα χρώματα αμαξώματος και σχέδια ζαντών αλουμινίου. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στην Ευρώπη πριν τα τέλη του 2013.

Get it on Google Play Download on the App Store