Ανανεωμένο Land Rover Discovery

Με πολλές επιμέρους αναβαθμίσεις παρουσιάζεται το πολυτελές αλλά και σκληροτράχηλο Discovery, που αφορούν στην σχεδίαση, τα μηχανικά του μέρη, την ασφάλεια και τον εξοπλισμό. Εξωτερικά το ανανεωμένο Discovery διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας LED και τον προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν και δύο νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, 20 ιντσών για την έκδοση «Black Design Pack». Για πρώτη φορά το λογότυπό «Discovery» αντικαθιστά το «Land Rover» στο εμπρός καπό και το νούμερο 4 αφαιρέθηκε από την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το ανανεωμένο Discovery θα συνεχίσει να διατίθεται με τον V6 diesel κινητήρα των 256 ίππων και 600 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Ωστόσο, οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν από τα 230 γρ./χλμ. στα 213 γρ./χλμ. με την προσθήκη του sart-stop. Από πλευράς επιδόσεων, ο εν λόγω κινητήρας επιταχύνει το βάρους 2.570 κιλών αμάξωμα στα 0-96 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 8,0 λτ./100 χλμ.

Εκσυγχρονισμένο εμφανίζεται και στον τομέα της ασφάλειας, αφού εξοπλίζεται με σύστημα προειδοποίησης αυτοκινήτου παραπλεύρως, ανίχνευση κίνησης σε διασταύρωση, προειδοποίηση ύπαρξης αυτοκινήτων κατά την οπισθοπορεία και προειδοποίησης οχήματος εμπρός σε πολύ κοντινή απόσταση μπροστά. Επιπλέον, όπως και στα μοντέλα της Range Rover, έτσι και το ανανεωμένο Discovery θα εφοδιάζεται με ηχοσύστημα Meridian Surround με 17 ηχεία και συνολική απόδοση 825 Watts.

Get it on Google Play Download on the App Store