Νέο Land Rover Discovery Sport και με κίνηση στους δύο τροχούς

Η Land Rover αποκαλύπτει το νέο Discovery Sport, το οποίο αποτελεί τον αντικαταστάτη του Freelander και παρουσιάζει αισθητά πιο δυναμική και πολυτελή εικόνα, ενώ είναι εκσυγχρονισμένο σε κάθε επίπεδο. Το μήκους 4.590 χλστ. και με μεταξόνιο 2.741 χλστ. αμάξωμά του είναι βασισμένο σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα του Range Rover Evoque, κατασκευασμένη από συνδυασμό ατσάλι και αλουμίνιο, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων και το τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το εσωτερικό του Discovery Sport θυμίζει έντονα το αντίστοιχο του Range Rover Evoque και διακρίνεται από τις “καθαρές” ευθείες γραμμές και την πλατιά κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment. Το τελευταίο περιλαμβάνει Wi Fi hotspot, σύστημα πλοήγησης, λειτουργίες με φωνητικές εντολές, τις επιλογές της τετρακίνησης και πολλά ακόμα συστήματα.

Επίσης το εσωτερικό του είναι 5+2 θέσεων, κάτι που του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άμεσων αντιπάλων του, όπως είναι το Audi Q5, η BMW X3, η Mercedes GLK και το Volvo XC60. Η τρίτη σειρά των καθισμάτων είναι τοποθετημένη 50 χλστ. πιο ψηλά, ενώ τα διαιρούμενα 60/40 καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι αναδιπλούμενα και συρόμενα σε διαδρομή 160 χλστ.

Όσον αφορά στις εκτός δρόμου ικανότητές του, το Land Rover Discovery Sport διαθέτει 212 χλστ. απόσταση από το έδαφος, γωνία προσέγγισης 25 μοιρών, ράμπας 21 ιντσών και φυγής 31 ιντσών, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί το κάτω τμήμα του προφυλακτήρα για να αυξηθεί η γωνία προσέγγισης.

Από πλευράς κινητήρων, εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo βενζίνης των 240 ίππων συνδυασμένο με 9άρι αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση Haldex (για τη Β. Αμερική) και με το ντίζελ των 2.2 λτ. με 190 ίππους, το 9άρι αυτόματο κιβώτιο η το 6 σχέσεων μηχανικό για την Ευρώπη. Αργότερα θα λανσαριστεί και με ντίζελ eD4 με εκπομπές CO2 μόλις 119 γρ./χλμ. και κίνηση μόνο στου δύο τροχούς! Πιο αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν όταν γίνει η πρεμιέρα του Discovery Sport στις 2 Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. 

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο του Land Rover Discovery Sport:

Get it on Google Play Download on the App Store