Range Rover και με εκτός δρόμου «αυτόματο πιλότο»! (+video)

Η Land Rover αναβαθμίζει σε τεχνολογία και εκτός δρόμου ικανότητες το Ragne Rover και το Range Rover Sport, ενώ παράλληλα βελτιώνει και τους κινητήρες τους. Πρωτοποριακό είναι το νέο σύστημα All-Terrain Progress Control (ATPC), το οποίο λειτουργεί όπως το cruise control αλλά για εκτός δρόμου οδήγηση. Το ATPC επιτρέπει στον οδηγό να εισάγει μια επιθυμητή ταχύτητα (μέχρι τα 30 χλμ./ώρα) και χωρίς την χρήση του πεντάλ γκαζιού το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς και προσαρμόζει την τετρακίνηση για μέγιστη δυνατή πρόσφυση χωρίς άσκοπες επιβραδύνσεις – επιταχύνσεις και σπιναρίσματα.

Ντεμπούτο στο Range Rover και Range Rover Sport κάνει το νέας γενιάς Head-Up Display (HUD), προβάλλοντας τις βασικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, όπως την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο, ένδειξη αλλαγής ταχύτητας, οδηγίες του GPS, και τις ενδείξεις του συστήματος αναγνώρισης οδικών πινακίδων σήμανσης.

Βελτιωμένος είναι ο 3.0 λτ. V6 ντίζελ κινητήρας TDV6, ο οποίος αποδίδει 258 ίππους και 600 Nm ροπής με μειωμένη κατανάλωση κατά 8,5% στο Range Rover και 5,7% στο Range Rover Sport. Στο Range Rover SDV6 αυξήθηκε η απόδοση κατά 14 ίππους και 100 Nm ροπής στους 306 ίππους και 450 Nm ροπής (κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 185 γρ./χλμ.). Χαμηλότερη κατά 1,9% κατανάλωση παρουσιάζει και ο 3.0 V6 υπερτροφοδοτούμενος SCV6 με την απόδοση των 340 ίππων και 450 Nm ροπής.

Παρακολουθείστε στο βίντεο πως λειτουργεί το All-Terrain Progress Control:

Get it on Google Play Download on the App Store