Νέο Lexus LS με μοτέρ 415 ίππων και 10ρι κιβώτιο (+video)

Το Lexus LS δεν είναι κανένα τυχαίο αυτοκίνητο, καθώς είναι αυτό με το οποίο μας συστήθηκε η ιαπωνική μάρκα και αυτό με το οποίο οι Ιάπωνες κοιτάνε στα μάτια εδώ και δεκαετίες τους Γερμανούς. Στην πέμπτη γενιά του πλέον, είναι ολοκαίνουργιο, με νέο μοτέρ και 10ρι αυτόματο κιβώτιο.

Το νέο Lexus LS 500 είναι ένα μοντέρνο σεντάν με αρκετά δυναμική σχεδίαση η οποία παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα. Πλέον είναι μεγαλύτερο από ποτέ σε διαστάσεις, ενώ πατάει σε νέα πλατφόρμα, την επονομαζόμενη GA-L η οποία έχει εξελιχθεί από τους Ιάπωνες αποκλειστικά για premium μοντέλα. Μάλιστα είναι χαμηλότερο και πιο πλατύ από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Δείτε επίσης: Toyota Supra τα βάζει με Lamborghini Huracan (+video)

Αν και πλήρως ανασχεδιασμένο, το νέο Lexus LS φωνάζει την καταγωγή του, χάρη στην χαρακτηριστική μάσκα εμπρός, το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος στο πλάι και τα σχιστά φώτα πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου του είναι 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με 20ιντσες και ειδικά ελαστικά, τα οποία μειώνουν τον θόρυβο κύλισης στο ελάχιστο.

Εξολοκλήρου ανασχεδιασμένη είναι και η καμπίνα, η οποία εκτός του ότι έχει ευνοηθεί από την αύξηση των διαστάσεων και είναι πιο ευρύχωρη, έχει να επιδείξει κορυφαία ηχομόνωση (σύμφωνα με τους Ιάπωνες) αλλά και ποιότητα κατασκευής. Μάλιστα διαθέτει ακόμη και ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου, χαρακτηριστικό το οποίο αποδεικνύει την προσοχή που έχει δοθεί στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ η οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι 12,3 ιντσών και συνοδεύεται από head-up display το οποίο είναι 24 ιντσών και αποτελεί το μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα πάντοτε με τη Lexus.

Κάτω από το καπό της ναυαρχίδας της Lexus βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος Twin-Turbo βενζινοκινητήρας 3.5 λτ. V6, ο οποίος αποδίδει 415 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.  Συνδυασμός που επιτρέπει 0-98 χλμ./ώρα σε 4.5 δλ.

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται ανοικτή έκδοση του Lexus LC Coupe;

Όπως είναι φυσικό, η Lexus έχει εξοπλίσει το νέο LS με μία σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, ενώ διαθέτει το Lexus Safety System + μαζί με το Advance Safety Package, το οποίο για πρώτη φορά παγκοσμίως συνδυάζει αναγνώριση πεζών και ενεργό σύστημα διεύθυνσης (κάνει ελιγμό αποφυγής εντός της λωρίδας στην οποία κινείται το αυτοκίνητο).

Το νέο Lexus LS πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, καθώς η αγορά της Βόρειας Αμερικής είναι από τις σημαντικότερες για τη Lexus και ειδικά για τη ναυαρχίδα της.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το ιαπωνικό μοντέλο για το οποίο ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Koichi Suga δήλωσε «είναι η ναυαρχίδα της Lexus. Ενσωματώνει όσο κανένα άλλο μοντέλο την ιστορία και την εικόνα της μάρκας και αποτελεί πρεσβευτή των αξιών μας».  

Get it on Google Play Download on the App Store