Όταν η TRD πιάνει στα χέρια της το Lexus LC 500

 

Στην μακρινή Ιαπωνία η Lexus λάνσαρε το ολοκαίνουργιο LC την προηγούμενη εβδομάδα και όπως ήταν λογικό την σκυτάλη πήρε η TRD η οποία παρουσίασε την πρότασή της για την βελτιωμένη εκδοχή του ιαπωνικού κουπέ που αφορά τόσο τη συμβατική έκδοση LC 500 όσο και την υβριδική LC 500h.

Συγκεκριμένα, το βελτιωτικό πακέτο της TRD αποτελείται από εμπρός σπόιλερ, πίσω αεροδυναμικό διαχύτη, πλευρικά σπόιλερ, αεροτομή και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το υπερσυλλεκτικό Toyota GT 86 που θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 μονάδες 

Η TRD (Toyota Racing Development) προσφέρει τα συγκεκριμένα εξτρά σε τρεις αποχρώσεις, ενώ τονίζει πως δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την εμφάνιση του μοντέλου, καθώς έχουν εξελιχθεί μέσα σε αεροδυναμικό τούνελ, προκειμένου να βελτιώσουν αποτελεσματικά και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Πάντως τα αξεσουάρ της TRD είναι αρκετά ακριβά, καθώς το φθηνότερο είναι το εμπρός σπόιλερ το οποίο κοστίζει 1.100 ευρώ, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι ζάντες αλουμινίου κοστίζουν περίπου 6.000 ευρώ.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το Lexus LC 500 εφοδιάζεται με μοτέρ 5.0 λτ. V8, το οποίο αποδίδει 477 ίππους και 540 Nm ροπής, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,7 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store