Το πολύ δυναμικό Lexus IS TRD

Το βελτιωτικό τμήμα Toyota Racing Development (TRD) χάρισε στο ήδη σπορτίφ σχεδιαστικά νέο Lexus IS ακόμα περισσότερο δυναμισμό μέσω του εξωτερικού πακέτου βελτίωσης. Αυτό περιλαμβάνει σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ και στο τελείωμα του καπό, διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα με δύο ζεύγη στρογγυλών απολήξεων της εξάτμισης και μαύρες ζάντες 15 ακτινών.

Βελτιώσεις υπάρχουν και στο στήσιμο του Lexus IS με την τοποθέτηση πιο χαμηλών ελατηρίων και πιο σφιχτών αμορτισέρ, ενώ έχουν προστεθεί και ενισχύσεις στο δάπεδο του αυτοκινήτου για μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς. Οι κινητήρες παρέμειναν «απείρακτοι», όπως είναι ο υβριδικός των 2.5 λίτρων της έκδοσης IS 300h με 223 ίππους ο «απλός» των 2.5 λίτρων με 207 ίππους και ο 3.5 λίτρων του IS 350 με 306 ίππους.

Το κόστος της μετατροπής είναι αρκετά τσουχτερό, αφού κοστίζει 9.500 ευρώ, ενώ προς το παρόν διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία. Ίσως και μια βελτίωση στον κινητήρα με προσθήκη turbo σίγουρα θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη από τους φίλους των βελτιώσεων. 

Get it on Google Play Download on the App Store