Νέο Mazda CX-5: Νέα εμφάνιση, νέες τεχνολογίες

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες διάλεξε η Mazda προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα γενιά του μεσαίου της Crossover, ονόματι CX-5 που σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, παραμένοντας πιστό στις αρχές του.

Το νέο Mazda CX-5 μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρουμε ακόμη αν θα δούμε στη χώρα μας, καθώς επίσημη αντιπροσώπευση της μάρκας δεν υπάρχει εδώ και καιρό, παρόλα αυτά στον υπόλοιπο κόσμο μπορούν να χαρούν για την παρουσίαση της νέας γενιάς του αλλά και να την χαρούν την άνοιξη του 2017 οπότε και θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα.

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo Stelvio. Το πρώτο SUV της Alfa Romeo

Στο μοντέλο αυτό καθ΄ αυτό τώρα. Το νέο CX-5 είναι το πρώτο Mazda στο οποίο θα δούμε το G-VECTORING CONTROL (σύστημα το οποίο ρυθμίζει την παρεχόμενη ροπή στους τροχούς ανάλογα με την γωνία που διαγράφουν), το πρώτο από τα συστήματα SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS που θα παρουσιάσει η εταιρεία και θα συνοδεύεται φυσικά από τα μοτέρ τεχνολογίας SKYACTIV.

Συγκεκριμένα οι κινητήρες του θα είναι οι βενζίνης 2.0 λτ. και 2.5 λτ. SKYACTIV-G και ο πετρελαίου 2.2 λτ. SKYACTIV-D. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν πρόκειται για μοτέρ τα οποία εστιάζουν στην αποδοτικότητα και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, αλλά και στον γραμμικό τρόπο απόδοσης της ισχύς τους. Παρόλα αυτά η μάρκα δεν ανακοίνωσε τιμές απόδοσης των μοτέρ, καταναλώσεις κλπ. χαρακτηριστικά.

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, η Mazda υπόσχεται εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα κύλισης και η άνεση, χάρη στη νέα ανάρτηση η οποία αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για το Skoda Kodiaq

Όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου τώρα, η σχεδίασή του παραμένει πιστή στη σχεδιαστική γλώσσα KODO της Mazda και όπως βλέπουμε και στις εικόνες, οι ακμές και το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό το οποίο σύμφωνα με τη Mazda είναι περισσότερο οδηγοκεντρικό. Ο πίνακας οργάνων είναι νέος με έγχρωμη οθόνη TFT 4,6 ιντσών ενώ ποιοτικότερα είναι και τα υλικά σύμφωνα πάντα με την ίδια τη μάρκα.

Εκτός όμως από τη σχεδίαση αυτή τη φορά η Mazda κάνει ειδική μνεία και στο χρώμα του αυτοκινήτου, το οποίο ονομάζει SoulRedCrystal και σύμφωνα με τα όσα διατείνεται η ιαπωνική μάρκα η εξελιγμένη σύνθεσή του υπόσχεται εξαιρετικό αποτέλεσμα με λιγότερες στρώσεις βαφής.

Get it on Google Play Download on the App Store