Αγωνιστικό Mazda με 2λιτρο κινητήρα 600 ίππων

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η Mazda εκτός από το νέο CX-5 έφερε και κάτι πιο… ακραίο και άκρως πολεμικό. Ο λόγος για το αγωνιστικό πρωτότυπο RT24-P το οποίο πραγματικά μάγεψε τα πλήθη και όχι άδικα.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο της Mazda ονόματι RT24-P προορίζεται για τους αγώνες αντοχής της International Motor Sports Association (IMSA) που γίνονται στις ΗΠΑ και αποτελούν μία πιο προσιτή εναλλακτική για της εταιρείας σε σχέση με την κατηγορία LMP2, που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Η Mazda έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία κλάση Prototype στους αγώνες αντοχής της IMSA και η παρθενική της εμφάνιση θα γίνει στον 24ωρο αγώνα Daytona, εκεί ακριβώς δηλαδή που θα ντεμπουτάρει και η Porsche 911 RSR. Εξάλλου η αγορά της Β. Αμερικής είναι και η μεγαλύτερη για την Mazda και λογικό είναι να θέλει να διακριθεί σε ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται σε αυτό το κοινό.

Δείτε ακόμα: Νέα Mazda MX-5 Global Cup και MX-5 Speedster Evolution

Η κωδική ονομασία του πρωτότυπου δεν θα μπορούσε να είναι τυχαία. Το RT24 αναφέρεται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών αγώνων της ιαπωνικής μάρκας και το P προέρχεται από τη λέξη Prototype.

Αν και άκρως αγωνιστικό πρωτότυπο, οι σχεδιαστές της Mazda κατάφεραν να βάλουν μερικές… λέξεις από τη σχεδιαστική γλώσσα KODO που μιλούν και τα μοντέλα παραγωγής τους, όπως το εμπρός μέρος με το σήμα της μάρκας και τα αμυγδαλωτά φώτα.

Το Mazda RT-24P αντλεί πνοή από ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2.0 λτ. τετρακύλινδρο, το οποίο ξεπερνά σε απόδοση τους 600 ίππους και σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι τέρας αξιοπιστίας. Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη πως θα τα καταφέρουν.

Get it on Google Play Download on the App Store