Το νέο Mazda3 αποκαλύπτεται

Εμπνευσμένο από την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO της εταιρείας, το νέο Mazda3 έρχεται να πλαισιώσει τα υπόλοιπα εξίσου καλαίσθητα μοντέλα της θέτοντας και υποψηφιότητα για ένα από τα πιο δυναμικά χάτσμπακ αμαξώματα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Στο εμπρόσθιο μέρος την επιθετική του όψη τονίζουν τα στενά φωτιστικά σώματα με την ευμεγέθη εισαγωγή αέρα αλλά και το κυρτό καπό, ενώ στα πλαϊνά του αμαξώματος ξεχωρίζουν οι έντονοι ώμοι στα φτερά. Αρκετά εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος του με σπορτίφ καταβολές (και πάλι στενά φωτιστικά) και έντονα μυώδεις γραμμές.

Eξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του νέου Mazda3 με μινιμαλιστικά σχεδιαστικά στοιχεία και σπορ γενικά αισθητική. Σαν γνήσιο Mazda αναμένεται να προσφέρει πολύ καλή θέση οδήγησης και κορυφαία εργονομία ενώ σε σχέση με το παρελθόν δείχνει και πολύ πιο ποιοτικό εκ πρώτης όψεως με την touch screen οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό να του προσθέτει και πιο εκλεπτυσμένη αισθητική σε σχέση με το παρελθόν.

Το νέο Mazda3 παραμένει σε μήκος στα 4.465 χλστ. ενώ το πλάτος και το ύψος του έχουν αυξηθεί και χαμηλώσει αντίστοιχα κατά 10 και 20 χλστ. αντίστοιχα. Παρά το παραπλήσιο μήκος του όμως, το νέο Mazda3 διαθέτει κατά 60 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο από το προηγούμενο (2.700 χλστ.) προσφέροντας έτσι καλύτερα επίπεδα χώρων για τους πίσω επιβάτες και 10 λίτρα περισσότερα σε ωφέλιμο χώρο αποσκευών (350 λίτρα), ωστόσο η χωρητικότητά του είναι μικρότερη έναντι του ανταγωνισμού.  

Οι κινητήρες που εφοδιάζουν το νέο Mazda3 και που αφορούν τουλάχιστον την Ευρωπαϊκή αγορά είναι οι 3 βενζίνης και ένας πετρελαίου, ενσωματώνοντας την τεχνολογία Skyactiv της φίρμας. Ο βασικός 1.5 λίτρων κινητήρας αποδίδει 100 ίππους και 150 Nm ροπής, ενώ μετά ο κυβισμός πάει στα 2 λίτρα με την απόδοση στην πρώτη περίπτωση να είναι μικρή (120 ίπποι) αλλά με 210 Nm ροπής, όσα αποδίδει και ο άλλος δίλιτρος των 165 ίππων. Όσον αφορά στον diesel των 2.2 λίτρων αποδίδει 150 ίππους όμως και εκείνος διακρίνεται για την ροπή του που φτάνει τα 380 Nm στις 1.800 σ.α.λ.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Mazda3πατήστε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store