Η πιο πρακτική εκδοχή του νέου Mazda3

Τα ολοκαίνουργια Mazda3 Hatchback και Mazda3 Sedan θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και είναι εμπνευσμένα από την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO της εταιρείας, μοιάζοντας αρκετά με το μεγαλύτερο Mazda6. Από την γκάμα του νέου μικρομεσαίου Mazda απουσιάζει η πρακτικότερη στέισον βάγκον έκδοση, που θα το έκανε ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη, αφού σε μεγάλες αγορές, όπως της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, αλλά και άλλων ανεπτυγμένων χωρών τα στέισον βάγκον αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και προτιμούνται έναντι των σεντάν ή χάτσμπακ εκδοχών τους.

Το Mazda3 station wagon θα μπορούσε και αυτό να μοιάζει με την σειρά του σαν ένα μικρότερο Mazda6 station wagon, ενώ από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες φαίνεται αρκετά ελκυστικό σε σημείο που να μοιάζει αληθινό. Το μήκος του αμαξώματός του θα μπορούσε να ήταν παρόμοιο με αυτό του Mazda3 Sedan των 4,5 μέτρων, ωστόσο ο χώρος αποσκευών του θα ήταν μεγαλύτερος των 419 λίτρων του σεντάν ή των 350 λίτρων του χάτσμπακ Mazda3.  

Όπως και οι εκδόσεις παραγωγής του νέου Mazda3, έτσι και η πιθανή μελλοντική στέισον βάγκον θα εφοδιάζονταν με τους ίδιους κινητήρες βενζίνης SKYACITV-G των 1.5 λτ. με 100 ίππους, 2.0 λίτρων με 120 και 165 ίππους και ντίζελ SKYACTIV-D των 2.2 λίτρων με 150 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store