Νέο μικρό crossover Mazda CX-3 με 1.5 ντίζελ και τετρακίνηση

Η Mazda αποκαλύπτει το νέο και πρώτο μικρό crossover μοντέλο της CX-3, που θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Το CX-3 καταφέρνει και κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις με την σπορτίφ σχεδίαση του αμαξώματός του, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Mazda2. Σε σχέση με αυτό διατήρησε το ίδιο μεταξόνιο στα 2.570 χλστ., ωστόσο είναι μακρύτερο κατά 215 χλστ. (4.274 χλστ.) και ψηλότερο κατά 55 χλστ. (1.550 χλστ.).

Από το νέο Mazda2 προέρχεται και το εσωτερικό του CX-3, το οποίο ξεχωρίζει για τη μινιμάλ σχεδίασή του με σπορτίφ στοιχεία, το μοντέρνο πίνακα οργάνων, τη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό και τους στρογγυλούς αεραγωγούς. Επίσης, οι χώροι φαίνονται άνετοι (από την φωτογραφία) τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-3 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη προς τα μέσα του 2015 με το νέο SKYACTIV-D 1.5 λτ. κινητήρα πετρελαίου, για τον οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το 2015. Η ισχύς θα μεταφέρεται είτε στους εμπρός τροχούς είτε σε όλους μέσω ενός νέας γενιάς συστήματος τετρακίνησης. Επίσης θα εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων SKYACTIV-Drive. 

Get it on Google Play Download on the App Store