Νέο κουπέ Mazda RX-VISION με νέας γενιάς κινητήρα Βάνκελ

Η Mazda αποκάλυψε το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο κουπέ μοντέλο RX-VISION, μέσω του οποίου δείχνει το όραμά της για ένα μελλοντικό σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα μπροστά, κίνηση πίσω και εφοδιασμένο με επόμενης γενιάς SKYACTIV-R περιστροφικό κινητήρα. Παρά τη διακοπή διάθεσης του τελευταίου της μοντέλου με κινητήρα Βάνκελ (το RX-8), η Mazda δεν σταμάτησε ποτέ την έρευνα και εξέλιξη του μοναδικής δομής αυτού μοτέρ.

Άλλωστε έχει μακρόχρονη εμπειρία στους Βάνκελ με την παρουσίαση του Mazda Cosmo Sport το 1967 και μετέπειτα με τις τρεις γενιές του RX-7 και τέλος με το RX-8. Ο επόμενης γενιάς περιστροφικός κινητήρας ονομάστηκε SKYACTIV-R και ακόμα δεν είναι έτοιμος για μαζική παραγωγή, ενώ δεν ανακοινώθηκαν και τεχνικές πληροφορίες.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι σχεδιαστικά το αμάξωμα του RX-VISION concept, το οποίο μοιάζει σαν ένα μοντέρνο RX-7 με τις έντονες καμπύλες, το μακρύ εμπρός καπό και το κοντό πίσω, καθώς και τα παρόμοια πίσω φωτιστικά σώματα. Από πλευράς διαστάσεων, το RX-VISION έχει μήκος 4.389 μ., πλάτος 1.925 χλστ., ύψος 1.160 χλστ., μεταξόνιο 2.700 χλστ., ενώ πατάει σε 20 ιντσών ζάντες με ελαστικά 245/40 εμπρός και 285/35 πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store