Νέα McLaren 720S με καταιγιστικές επιδόσεις (+video)

Το νέο «όπλο» της McLaren έχει πλέον και υπόσταση, με τη νέα 720S να παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη της McLaren 650S, προσφέροντας όμως ακόμη περισσότερη δύναμη και πιο γρήγορες επιδόσεις.

Στη νέα 720S η McLaren έρχεται για να της προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο carbonμονοκόκ πλαίσιο, με έναν καινούργιο 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα τοποθετημένο πίσω από τα καθίσματα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου V8 των 3,8 λίτρων της 650S και o οποίος στέλνει τη δύναμή του των 720 ίππων στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes SLR McLaren σαπίζει αβοήθητη

Εκτός από τα 720 άλογα, ο νέος κινητήρας αποδίδει 770 Nm ροπής, τα οποία διαχειρίζονται μέσω του 7τάχυτου αυτόματου διπλοσύμπλεκτου SSG κιβωτίου της McLaren.

Σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος των 1.283 κιλών, προσφέρεται μια εντυπωσιακή αναλογία 561 ίππων ανά τόνο, ενώ οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές μια και το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα.

Η παρουσία της νέας McLaren 720S στο δρόμο είναι φυσικά άκρως εντυπωσιακή, με το αλουμινένιο της αμάξωμα να φέρει αεροδυναμικές γραμμές, αλλά και να χαρακτηρίζεται από στοιχείο όπως τα νέα λεπτά φώτα στο εμπρόσθιο τμήμα, τις πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, αλλά και τα αντίστοιχα λεπτά φώτα πίσω με δύο εξατμίσεις τοποθετημένες ψηλά.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει ο λεπτός ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος αναδιπλώνεται μέσα στο ταμπλό, ενώ υπάρχει στην κεντρική κονσόλα και μια κάθετη ψηφιακή οθόνη. Πολύ εντυπωσιακοί είναι και οι διακόπτες που εδράζονται στο επίσης λεπτό κομμάτι της κονσόλας μεταξύ των καθισμάτων.

Δείτε ακόμα: Οδηγός με Lamborghini Gallardo είχε… Άγιο! (video)

Ειδικά δε για την 720S, υπάρχει ένα καινούργιο σύστημα «καλωσορίσματος» του οδηγού, το οποίο φροντίζει ώστε όταν αυτός πλησιάζει το αυτοκίνητο να ανοίξουν οι καθρέπτες, να ανάψει ο εσωτερικός φωτισμός και να φωτιστεί ο χώρος του κινητήρα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ.

Η McLaren εφοδιάζει επίσης την 720S με το νέο σύστημα οδηγικών προφίλ Proactive Chassis Control II, το οποίο έχει επαναρυθμιστεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει επίσης και ένα ειδικό σύστημα που βοηθά τον οδηγό στην πλαγιολίσθηση (Variable Drift Control), επιτρέποντας περισσότερο έλεγχο στο drift.

 

Get it on Google Play Download on the App Store