Μεγαλύτερη και με έως 400 ίππους η νέα Mercedes A-Class

H Mercedes έχει ξεκινήσει τις δοκιμές των πρωτότυπων μοντέλων της επόμενης, τέταρτης γενιάς A-Class, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα μέσα του 2018. Να υπενθυμίσουμε ότι η υπάρχουσα A-Class παρουσιάστηκε το 2012 και ανανεώθηκε το 2015.

Από το έντονα καμουφλαρισμένο αμάξωμα διακρίνονται κάποια στοιχεία από το πλαϊνό τμήμα, το οποίο σχεδιαστικά μοιάζει με το αντίστοιχο της υπάρχουσας A-Class. Ωστόσο, τα πλευρικά παράθυρα είναι μεγαλύτερα, ενώ το πίσω τμήμα φαίνεται μακρύτερο.

Η νέα Mercedes A-Class θα βασίζεται στην τροποποιημένη πλατφόρμα MFA2, η οποία θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Renault και θα φέρει πολλές δομικές αλλαγές σε σχέση με την MFA1, όπως είναι η χρήση αλουμινίου για εξοικονόμηση του βάρους και αύξηση της ακαμψίας. Παράλληλα, η νέα A-Class θα διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο και πλατύτερα μετατρόχια, προς όφελος και των διαθέσιμων χώρων, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Πάνω στην βελτιωμένη πλατφόρμα MFA2 θα εξελιχθούν πολλά νέα μοντέλα, όπως είναι οι επόμενης γενιάς B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA και νέο SUV μοντέλο GLB. Παράλληλα στην MFA2 θα βασιστούν και πολλά μοντέλα των εταιρειών Renault, Nissan και Infiniti.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα περιλαμβάνει 1.6 και 2.0 λτ., καθώς και ντίζελ 1.5 και 1.6 λτ., όλοι βελτιωμένοι ή καινούργιοι. Για πρώτη φορά θα υπάρξει υβριδική έκδοση plug-in hybrid με κινητήρα βενζίνης. Όσο για την κορυφαία A 45 AMG, αναμένεται να έχει ισχύ γύρω στους 400 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store