H Mercedes X-Class θα είναι το κορυφαίο pickup!

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, η Mercedes αποκάλυψε το πρωτότυπο pickup μοντέλο της X-Class, σε δύο εκδόσεις μάλιστα, την πολυτελή X-Class stylish explorer την πιο σκληροτράχηλη X-Class powerful adventurer. 

Παρά το γεγονός ότι βασίζεται στο πλαίσιο του Nissan Navara, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι και θα παραμείνουν ελάχιστες, όταν η X-Class μπει στην παραγωγή προς τα τέλη του 2017. Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το Navara και η Renault έχει εξελίξει το δικό της pickup, το Alaskan, το οποίο μοιάζει αρκετά με το ιαπωνικό μοντέλο.

Η X-Class όμως θα είναι αρκετά διαφορετική και αναμένεται να υιοθετεί πολλά αισθητικά στοιχεία από τα πρωτότυπα μοντέλα. Μια εικόνα για το πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο παραγωγής μπορούμε να δούμε από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του ανεξάρτητου σχεδιαστή Theophilus Chin.

Όπως ανέφερε ο κος Volker Mornhinweg που είναι υπεύθυνος για τα επαγγελματικά οχήματα της Mercedes-Benz, έγινε πολύ δουλειά έτσι ώστε η X-Class να μη μοιάζει με άλλο pickup, αλλά ούτε και να δείχνει ως μια πολυτελής έκδοση του Navara. Παράλληλα, ο επικεφαλής μηχανικός της X-Class, κος Klaus Benzinger, δήλωσε ότι τα δυναμικά χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιουδήποτε άλλου pickup της κατηγορίας.

Η X-Class θα ανεβάσει πολύ τον πήχη στα ενός τόνου pickup σε πολυτέλεια, ποιότητα, ασφάλεια και τεχνολογία, ενώ θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και με έναν V6 ντίζελ στο κορυφαίο μοντέλο. Παρόλα αυτά η Mercedes λέει ότι η τιμή της X-Class θα είναι ελκυστική και σίγουρα δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα θέλουν ένα «αγροτικό» Mercedes.

Get it on Google Play Download on the App Store