Παπαράτσι «συνέλαβε» δύο νέες Mercedes A-Class (video)

Η μελλοντική, τέταρτης γενιάς Mercedes A-Class έχει βγει στους δημόσιους δρόμους και δοκιμάζεται σε πρωτότυπη μορφή με έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμα, από το οποίο διακρίνονται κάποιες βασικές σχεδιαστικές γραμμές. Να υπενθυμίσουμε ότι η υπάρχουσα A-Class παρουσιάστηκε το 2012 και ανανεώθηκε το 2015.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη Mercedes A-Class θα λανσαριστεί το 2018, ωστόσο δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2017. Ως βάση για την εξέλιξή της θα χρησιμοποιηθεί μια βελτιωμένη εκδοχή της υπάρχουσας πλατφόρμας MFA, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο συνολικό βάρος μέσω της ευρύτερης χρήσης αλουμινίου και προσφέροντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις προς όφελος των χώρων.

Από το έντονα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα διακρίνονται κάποια στοιχεία από το πλαϊνό τμήμα, το οποίο σχεδιαστικά μοιάζει με το αντίστοιχο της υπάρχουσας A-Class. Ωστόσο, τα πλευρικά παράθυρα είναι μεγαλύτερα, ενώ το πίσω τμήμα φαίνεται μακρύτερο. Εκτός από 5θυρη έκδοση, δεν αποκλείεται να διατεθεί και σε σεντάν, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τη BMW Σειρά 1 Sedan και το Audi A3 SportSedan.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα περιλαμβάνει 1.6 και 2.0 λτ., καθώς και ντίζελ 1.5 και 1.6 λτ., όλοι βελτιωμένοι ή καινούργιοι. Για πρώτη φορά θα υπάρξει υβριδική έκδοση plug-in hybrid με κινητήρα βενζίνης. Όσο για την κορυφαία A 45 AMG, αναμένεται να έχει ισχύ πάνω από 400 ίππους.

Δείτε τις πρωτότυπες Mercedes A-Class στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store