Νέα στιλάτη και πολυτελής Mercedes E-Class Cabrio (+video)

Μετά τις εκδόσεις sedan, station, Coupe και All-Terrain, η Mercedes ολοκληρώνει τη γκάμα της νέας γενιάς της E-Class, παρουσιάζοντας τη νέα E-Class Cabrio, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ώστε από το Β’ Εξάμηνο της χρονιάς να λανσαριστεί σε όλη την Ευρώπη.

Η νέα Mercedes E-Class Cabrio θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την S-Class Cabrio, όμως οι διαστάσεις της και κυρίως το μήκος έχουν μεγαλώσει πολύ για να ωφελήσουν την πρακτικότητά της. Έτσι, το αμάξωμα είναι 4,823 μέτρα μακρύ (+123 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη) με αντίστοιχα αυξημένο μεταξόνιο 2.873 χλστ. και αύξηση τόσο σε πλάτος (1,86 μέτρα), όσο και σε ύψος (1,428 μέτρα).

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Mercedes E 220 d 2.0 λτ. ντίζελ 194hp

Η αύξηση αυτή των διαστάσεων σύμφωνα με την ίδια την Mercedes, δίνει τη δυνατότητα στη νέα E-Class Cabrio να προσφέρει έναν αρκετά μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, με πορτ-μπαγκάζ 385 λίτρων όταν είναι η οροφή κλειστή ή 310 λίτρων με την οροφή ανοιχτή.

Σχεδιαστικά, το νέο γερμανικό cabrio βασίζεται πάνω στη Mercedes E-Class Coupe, από την οποία έχει αφαιρεθεί η μεταλλική οροφή και στη θέση της έχει τοποθετηθεί υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη. Η νέα οροφή είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα (καφέ, μπλε, κόκκινο και μαύρο) και προσφέρει πολύ καλή ηχομόνωση. Μπορεί να ανοίξει και κλείσει ηλεκτρικά ακόμη και εν κινήσει (σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα) μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας E-Class Cabrio δεν αποκαλύπτεται πλήρως από τη γερμανική εταιρεία, ωστόσο αναμένεται να είναι η ίδια με αυτή της E-Class Coupe (4 μοτέρ: 2.0 λτ. diesel-194 PS, 2.0 λτ. turbo βενζίνης-184 & 245 PS, 3.0 λτ. V6 με 333 ίππους). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ για πρώτη φορά η κάμπριο E-Class θα έχει και 4κίνητες εκδόσεις.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes S-Class Coupe με 740 άλογα είναι πραγματικά ονειρική!

Φυσικά, η Mercedes προσφέρει στην E-Class Cabrio όλα τα προηγμένα στοιχεία τεχνολογίας που έχουμε δει και στην E-Class, όπως π.χ. το εσωτερικό με τις τεραστίων διαστάσεων (12,3 ιντσών) οθόνες, τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Dynamic Body Control και την αερανάρτηση Air Body Control, καθώς και πολλά άλλα.

Παράλληλα, ειδικά για την νέα Mercedes E-Class Cabrio υπάρχει η πιο πρόσφατη γενιά της ενεργής αεροτομής AIRCAP που βγαίνει μέσα από το παρμπρίζ όταν το αυτοκίνητο είναι ανοικτό ώστε να κατευθύνει τον αέρα εκτός του εσωτερικού, αλλά και το σύστημα AIRSCARF που ζεσταίνει τον αυχένα των επιβατών.

 

Get it on Google Play Download on the App Store