Εντυπωσιακή η νέα Mercedes-AMG GT Concept (+video)

Αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η πρώτη 4πορτη κουπέ Mercedes-AMG GT, με το νέο κορυφαίο αυτοκίνητο να μας έρχεται πρώτα ως πρωτότυπο, ώστε στη συνέχεια και μέσα στην επόμενη διετία να μπει στην παραγωγή, δίπλα από τις AMG GT κουπέ και κάμπριο.

Το νέο μοντέλο μάλιστα είναι πολλά περισσότερα από απλώς μια μακρύτερη εκδοχή της AMG GT με επιπλέον πλαϊνές πόρτες, αφού η Mercedes του προσφέρει για την κίνησή του ένα υβριδικό σύστημα προερχόμενο από το μονοθέσιο της εταιρείας στη Φόρμουλα 1.

Διαβάστε ακόμα: Ιπτάμενη Mercedes S-Class Cabriolet με 850 ίππους

Πιο συγκεκριμένα, το νέο υβριδικό σύστημα της Mercedes-AMG GT Concept διαθέτει τον γνωστό 4λιτρο V8 twin-turboκινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να προσφέρει 800 άλογα ισχύος. Η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει ότι για το 0-100 χλμ./ώρα, η 4πορτη AMG GT απαιτεί κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα.

Ειδικά για την μπαταρία, έχει επιλεχθεί μια νέα συστοιχία πιο compact και ελαφριά από τις συνηθισμένες, η οποία προσφέρει και περισσότερη χωρητικότητα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της αποτελεί και το γεγονός ότι μπορεί να διαμορφώσει με ευκολία τη χωρητικότητά της και την απόδοσή της, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αγοράς. Η φόρτισή της γίνεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση ή και με την βοήθεια του κινητήρα βενζίνης.

Δείτε ακόμα: Νέο ρεκόρ πίστας από την Mercedes-AMG GT R (+video)

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και πεδίο της αεροδυναμικής, τόσο στο σχήμα του πρωτότυπου όσο και με την παρουσία ενεργών βοηθημάτων, ενώ για να κρατηθεί χαμηλά το βάρος έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά ανθρακονήματα στο αμάξωμα.

Ακόμα και στα εμπρόσθια φώτα η Mercedes έχει υιοθετήσει μια νέα νανοτεχνολογία για τα φώτα ημέρας, που προσφέρει καθαρό και διαυγή φωτισμό, ενώ αντί για καθρέπτες υπάρχουν στο πλάι ειδικές κάμερες. Τέλος, πίσω από τους νέους τροχούς, υπάρχουν υψηλής απόδοσης carbon φρένα, με δαγκάνες στο χρώμα του χαλκού.

 

Get it on Google Play Download on the App Store