Η απίστευτη θυσία του νέου supercar 1.000+ PS της Mercedes-AMG

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG είδαν το φως της δημοσιότητας και τα στοιχεία μας δείχνουν πως πρόκειται για ένα επικό μοντέλο το οποίο όμως θα έχει έναν απίστευτο περιορισμό. Και αυτό θα είναι και το τίμημά που θα πληρώσει για τα 1.000+ άλογα.

Το Project One, ονομασία με την οποία είναι γνωστό σε αυτή την φάση, το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG, ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνισή του επισήμως, παρόλα αυτά σιγά σιγά οι ιθύνοντες της γερμανικής μάρκας, ρίχνουν ολοένα και περισσότερο φως σε αυτό.

Δείτε επίσης: Άμπαλος οδηγός κατέστρεψε το S2000 του στην ευθεία (+video)

Πλέον, έχουμε αρκετές πληροφορίες, αρκετά σημαντικές όπως το ότι το αυτοκίνητο θα αποδίδει συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρό άξονα πάνω από 1.000 ίππους, ενώ το 1.600άρι μοτέρ του, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Formula 1 θα έχει κόφτη στις 11.000 σ.α.λ.

Το ότι βασίζεται στην F1 όμως και έχει κορυφαία τεχνολογία προσαρμοσμένη φυσικά στις ανάγκες μιας έκδοσης παραγωγής, έχει και τα αρνητικά του. Ένα από αυτά είναι και το γεγονός πως έχει ημερομηνία… λήξης ή αλλιώς κόφτη στα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει. Αυτό σημαίνει πως θα έχει διάρκεια ζωής στα 50.000 χιλιόμετρα και αυτή είναι η θυσία του, προκειμένου να μπορέσει να έχει αυτή την εξωπραγματική απόδοση.

Βέβαια, δύσκολα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κάνει τόσα χιλιόμετρα, παρόλα αυτά είναι κάπως παράξενο να ξέρεις πως στα 50.000 χλμ. πρέπει να κάνεις rebuild στο μοτέρ.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη bigfoot Mercedes με τιμή εξευτελιστική

Συνολικά, η Mercedes θα κατασκευάσει 300 μονάδες, ενώ κάθε μία από αυτές θα κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην ερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Μέχρι τότε όμως μπορούμε να το απολαύσουμε στις δύο εικόνες πιο πάνω, οι οποίες είναι δημιούργημα του ανεξάρτητου στούντιο σχεδίασης PeisertDesign.

Get it on Google Play Download on the App Store